Николай Василев: Направих първия си милион в чужбина

  • 29 април 2012 18:12

  • 4971
  • 22
Николай Василев: Направих първия си милион в чужбина
© Булфото

За българските стандарти съм богат човек, но първия си милион заработих не в България. Въпреки това съзнателно избрах да остана тук. Трета година съм в частния сектор и смятам, че и в България човек, ако действа според своите възможности и професия, може да забогатее.

Това заяви в предаването на БТВ "Нека говорят" бившият вицепремиер Николай Василев.

"Ако човек няма добро образование, ако не е трудолюбив, амбициозен и целенасочен, не в България, ами никъде по света няма да просперира", добави той. По думите му, българите не са сред най-трудолюбивата нация, но в никакъв случай не сме и последни в тази класация. "Българите трябва да се реализират в една европейска пазарна икономика", посочи Василев.

"Ние забравяме, че светът се променя. Не спорим за доходи и заплати колко са се повишили през последните 10 години. Но за този период в България влязоха 30 милиона чужди инвестиции. Положително е да вярваме, че може да се изгради такова общество – и ние трябва да работим за него, в което младите и талантливите ще могат да се реализират", каза бившият вицепремиер.
Според него примерът на "юпитата" е бил заразителен за много млади хора, избрали да останат в България. "Няколко български правителства направиха много положителни неща, за да може България сега да е в границите на Европейския съюз", заяви Василев.

Той  бе категоричен, че българското население е с подобрен статус на живот за последните 15 години. "Нека излезем навън – огледайте автомобилния парк и сравнете със стари снимки от преди 20 години", каза още Николай Василев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4971 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Fan

2013.06.10 | 20:05

22
По време на управлвнието на НДСВ се създадоха няколко частни фирми в областта на комуникациите с които правителството(респективно министерството на Н.Василев) сключи договори за предоставяне на стоки и услуги! Без конкурс... За голяма изненада в едно интервю за БТВ Н.Василев се оказа собственик в част от тях след напускане на властта! Затова отдавна считам че трябва да се проследи/покаже всеки минисатър след като напусне властта с какво се занимава! Да се види откъде идват парите за този му бизнес след министерстването... толкова е просто и ясно! Справка: Муравей Радев - министър на финансите в правителството на Костов, сега щастливо харчи спечелените пари от пътните си фирми, Мирослав Севлиевски, Лидия Шулева - Балканкар и завод Средец - приватизация за последващо застрояване на обширните и "апетитни" терени, Милен Велчев - представител на Внешторгбанк, Калин Катев и др. от по-новото време при тройната коалиция и ГЕРБ.
без коментар

2013.06.10 | 19:42

21
"Частни болници поставят тежки диагнози, за да източват пари от Здравната каса. Нещо повече – режат се здрави органи, разкрива скандален репортаж по ТВ7. Зловещите примери са от медицински комплекс "Доверие". Става дума за десетки случаи на скъпоплатени операции, при които се оперират здрави органи, за да се източват пари от касата. Някои от пострадалите пациенти остават инвалиди за цял живот. Други умират."..."Установено е, че д-р Ивайло Цветков получава по 340 лв. за операция на жлъчката и по 20% за всеки отчетен случай по клинична пътека. Така за 4 години докторът прибрал в джоба си близо 300 000 лв."
ми да

2013.06.10 | 19:42

20
Ако си трудолюбив, амбициозен и целенасочен...ако действаш според своите възможности и професия, може да забогатееш.
ндсв

2013.06.10 | 19:41

19
Направил е първата си хилядарка, лапайки черни пишоци! Малко продажно курвенце!
Малкият Мук

2013.06.10 | 19:41

18
до пост номер 15 Що говориш глупости бе приятел ???? на Запад има доста хора - даже повечето са забогатели напълно легално и имат собствен бизнес - за това и държавите са им на това дередже а НАС ПОНЕЖЕ ПРИ НАС ЛЕКЕТА И ПРОДАЖНИЦИ Е КАТО ТОЗИ НА СНИМКАТА РАЗПРОДАДОХА ДЪРЖАВАТА И ОГРАБИХА НАРОДА - те точно заради това държавата ни е на този хал - ИММЕНО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТОЗИ !!!! а да не почвам да изреждам цялата ПОБИТИЧЕСКА МАФИЯ - Костов , Софиянски , Царя , Луканов , Хотелчев , Станиешев , Петков , Бойко , Цветелинбанк ........ да продъллжвам ли ?????????

2013.06.10 | 19:40

17
За Щеврон която трови природата на не една и две страни , Енрон която завлече доста пари и раздаваше бонуси точно преди да се разбере че е фалирала и компания целият фармацевтичен или оръжеен бизнес аз да продължавам ли да изброявам или доби представа ? Коя е тая компания или бизнесмен на запад която/които са спечелили честно парите си ( за петролният бизнес да не говорим колко народ умря а автомобилният бизнес зад океана колко пъти фалира и го реанимираха поне три пъти от края на втората световна война със пари от данъците на обикновените американци докато шефовете в тези компании не си влошиха стандарта и не влязоха във затвора . Доказателства има доста за престъпно забогатяване има обаче са във чуждестранната преса и тв . За Монсанто да си чувал или за софтуерни фирми и компании от музикалният и филмовият бизнес ни тормозят от години познай кой се натиска да прокара АКТА ?

2012.05.01 | 17:49

14
Или за компаниите от модният и спортният бизнес които разчитат на детски труд във държави от Третият свят или банките които перат мръсните пари на не един и двама мафиоти или компаниите които произвеждат храни и ги произвеждат от химия и ги блъскат със е-та . Страшно честни компании има .

2012.05.01 | 17:49

13
Я дай пример за честно забогатял във чужбина ?

2013.06.10 | 19:39

16
Докато мижитурки като тоя Ники Василев и компания от всички правителства до сега не започнат да влизат по затворите и продължават да ни разтягат локуми и да ни замазват очите със поредната порция опашати лъжи ще си живеем във кошмар . По цял свят хората сънуват кошмари ние Българите от доста години живеем във кошмар, а дебили като тоя на снимката се опитват да ни ги представят като розови секс сънища .

2012.09.02 | 12:01

15
В България образованието, способностите и трудолюбието са последните условия за финансов успех. Не си ли свързан с комунистическата мафия: БСП=БКП и ДС не можеш да постигнеш почти нищо.Но там, където има търпелив народ с робска психика всички лайнари като Бърборино Василев имат шанс. Търпи народе и вЕрвай на ''юпита''-та...
ragazi

2012.05.01 | 17:49

12
nqma gram sram toq glamar
?????????????????????????

2012.05.01 | 17:48

11
Интересно как тая канцеларска флегма със голямо самочувствие ( предполага се че тези хора не се хващат на каква да е работа свързана със работене във буквалният смисъл , а от леките професии които имат добро заплащане повечето са незаконни или неморални ) като е спечелил пари защо не сподели със всички със какво ги е заслужил тези пари ами мънкаше през цялото време на интервюто ?!

2012.05.01 | 17:47

10
Интересно от къде родителите му на тоя ( на снимката ) успяха да спестят пари и да го изпратят да учи във чужбина , че никой не го попита как със обикновена чиновническа заплата му осигуриха нужните средства да плати за образованието си без да се разорят и да си запазят стандарта на живот . И интересно как е спечелил първият си милион при положение че всички знаем че е със две леви ръце наврени до лактите в задника му и със голямо самочувствие .

2012.05.01 | 17:47

9
to moite parvi 2 miliona i az ot tam gi izkarah - prodavah semki v usa

Добави коментар

Водещи новини