Предприемат допълнителни мерки за безопасността на пътните полицаи

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов и ръководството на ГДНП разпоредиха допълнителни мерки и указания към личния състав на СДВР, ОДМВР, Дирекция „Жандармерия“ и ГДНП.

Повод са последните инциденти със служебни автомобили. Целта е  гарантиране на живота и безопасната работа на пътните и патрулиращите полицаи. По време на всички инструктажи ще се насочва вниманието на служителите към безопасността при управление на МПС и недопускането на инциденти при обработка на пътни инциденти или други сигнали.

Припомняме, че преди дни младши автоконтрольор в група „Пътен контрол“ към РУ-Нова Загора загуби живота си при изпълнение на служебния си дълг, докато извършваше проверка на пътя.

Пиян шофьор уби полицай, пристигнал на сигнал за катастрофа край Сливен

Снощи на бул. Цариградско шосе“ в посока изход екип на Пътна полиция се е отзовал на сигнал за лек пътен инцидент в бус лентата. По време на работата на служителите  лек автомобил е ударил спрелия патрулен автомобил. При този инцидент няма пострадали служители, но е пореден повод всеки един от нас да осъзнае, че безопасността на пътя е споделена отговорност.

Коментари

 1. 2020.12.05 | 13:26
  От 45години съм шофьор, 20г.от тях бях професионален водач. Прехвърлих се във фабрика за да съм близо до родителите ми за които тогава трябваше да се грижа. Не съм прекъснал да шофира през тези години, но такова чудо с неграмотни, нагли и безпардонни водачи не е имало. Не мислят, не следят пътната обстановка и са много самонадеяни.... Да, движението е натоварено, но преди 45г.нямаше дориавтомагистрали
  1. 2020.12.06 | 08:27
   А тоя чичо от снимката със белата фуражка дали е тарикат а как държи слънчогледа със стърчащи пръстчета...... като диригент палка.
  2. 2020.12.05 | 15:34
  3. 2020.12.05 | 15:31
   Неграмотни тарикати убиват невинни хора по нашите пътища.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет