Започва обновяване на пречиствателната станция на Пазарджик

  • 03 декември 2020 11:04

  • 262
  • 0
Започва обновяване на пречиствателната станция на Пазарджик
© Pixabay

Капацитетът на пречиствателната станция за отпадни води в Пазарджик ще бъде разширен с допълнителни съоръжения за пречистване и обработка на утайките, съобщиха от пресцентъра на общината.
Паралелно с това, изпълнителят трябва да осигури работата на съществуващите съоръжения, да изгради и реконструира всички външни покрития, пътните настилки и озеленяването.


Срокът за изпълнение e 18 месеца, а общата стойност на договора е близо 7 млн. лева без ДДС.

Това е много важен проект, защото ще бъдат освежени и реновирани част от съществуващите открити съоръженията, ще бъде разширен капацитетът на самата станция, а след пречистването водата ще се отича в река Луда Яна, безвредна за всички живи организми, е коментирал кметът Тодор Попов.

С изпълнението на проекта още две села от пазарджишката община ще имат възможност да се включат към водния цикъл, е добавил кметът.

Попов е съобщил още, че до края на годината ще бъдат открити още два важни обекта в сферата на екологията - рекултивацията на бившето сметище на Пазарджик и нова сепариращата и компостираща инсталация на депото за твърди битови отпадъци.

Последвайте канала на

Novini.bg
262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини