Скандал в художествената гимнастика: Нешка Робева и Илиана Раева си размениха брутални обвинения

Нешка Робева очаквано се нахвърли към бившата си възпитаничка Илияна Раева, след провала на участието ни на европейското първенство по художествена гимнастика в Украйна. Не закъсня и отговора на президента на Българската федерация по художествена гимнастика. Илиана Раева също отвърна на нападките на легендарната треньорка Нешка Робева.

Робева атакува остро Раева заради това, че ансамбълът ни беше спрян от участие на европейското първенство в Киев заради положителна проба за коронавирус сред момичетата.

COVID- 19 в Националният отбор по художествена гимнастика

Ето какво написа Нешка Робева:

"Отмина Европейското първенство - Украйна 2020г. Едно първенство абсолютно различно от всички, които сме гледали... Първенство, по време на което, светът е замрял в очакване... Недоверие... Ужас. Едни вярват - други - не... Болестта, като че си играе с нас... Отмениха Олимпиада..., Световни и Европейски първенства по различни спортове. И точно тогава ръководството на ЮЕГ реши, че ще проведе първенството по художествена гимнастика. И то в Киев... Можем само да поздравим и ръководителите от ЮЕГ и организаторите на шампионата в Украйна. Провеждането на това състезание бе необходим и силен ход. Хората се нуждаят точно от това - демонстрация на силата на духа, преодоляване на страха, борба и победа... Да поздравим всички участници, да поздравим победителките. Да поздравим нашите деца и треньори - Малката сладка Стили и Ева...Боряна. Без ръководителите и ще изясня защо. Мисля, че не трябва да си много умен, още по-малко гениален, за да предвидиш, че победата ще бъде за тези, които съумеят да запазят здравето си и участват. Мисля, че нашият ансамбъл щеше да бъде неоспорим първенец. Защо не участва? Защото го ръководят хора, които имат уста, но нямат глави. На въпроса ми: "Как допуснахте зараза в отбора, месец преди състезанието?" /Бащата на една от състезателките бе пренесъл заразата./ И тогава чух умопомрачителен отговор: "А Вие какво искате, децата да не виждат родителите си?" Децата?! Деца между 17, 20 и нагоре години? В разгара на пандемията да види татко си?! Месец преди Европейското? Това звучи тъпо до идиотизъм. "Една видя баща си, четири други и България не видяха златните медали, защото не видяха и Европейското".

Тя продължава: "Време е някой да отговаря както пред колегите си, пред родителите, феновете и министерството, като признае допуснатите грешки, защото иначе ще решим, че Бог не обича смелите, но до известно време гледа сеира на наглите.... Не съм пророчица, но при наличието на елементарна мисловна дейност, човек би трябвало да се замисли, предвиди, прецени и промени някои неща. И да спрат да дрънкат, защото, наистина ще престанем да тъгуваме и ще започнем да се смеем.Особено след звучните плесници, които К. Дунавска и М. Василева, зашлевиха пред цяла Европа на тези, които ги прогониха от Родината", завършва Робева.

Ето отговора на Илиана Раева във Фейсбук:

"Срамота! Да отговорим набързо на Нешка, защото ние работим и нямаме много време! С носталгия към плесниците и торбата с лъжи. Директно, защото нямам много време, а и състезателки и колеги настояват да отговоря. Камелия Дунавска - “изгонена” от България?! Камелия беше треньор на девойки ансамбъл. Спечели 3 място на европейско ( съчетание с грешка) и второ място на МОИ с участието на 5 или 6 държави от всеки континент. БФХГ и бащата на Ели Бинева помогнаха за това състезание България да участва с welde card. Две съчетания с грешка. Да, прекрасно съчетание с 5 обръчи, както и други български треньори умеят. След приключване на сезон девойки по мое предложение УС на БФХГ една година я остави на заплата да продължи да готви този отбор за възраст жени с оглед попълване на следващия отбор жени, след приключване на олимпийската година. Без да се спирам на подробности, в този период, без да уведоми УС на БФХГ, Камелия е накарала Деспа Кателиева да пусне писмо до клубовете да прави нова селекция за жени-ансамбъл. След като разбрахме за това неуважително действие, свикахме УС, на който се казаха и други неща, особени касаещи тежки травми на някои от състезателките, за които нищо не знаехме и които се страхуваха да говорят за травмите си.

Разделихме се с Камелия и разпуснахме отбора, като някои започнаха лечение, а други бяха не толкова переспективни за бъдещите планове за ансамбъл жени Камелия веднага започна работа при Нешка. Защо си тръгна от там не зная, не съм се интересувала. Никаква “плесница” не ни е ударила Камелия със завоювания си златен медал на Европейското, защото нашият ансамбъл не участва. Та нали самата Нешка пише, че ако сме участвали, сме щеши да спечелим. Нещо си противоречи, ама сме свикнали, няма проблем. Днес ми казаха, че турският ансамбъл на световното в София е на 30- то място. Наистина не знаех. Вече поздравих Камелия, защото дори и с шест ансамбъла, дори и с груби грешки на фаворитите, златният медал си е златен! Защо не я поканихме, когато Ина се отказа? Защото Весела Димитрова при участие на всички големи претенденти на световно в МОНТПЕЛИЕ, като треньор на Швейцария ги класира 4-ти в многобоя, а на световната купа в Лисабон, пак при участие на всички фаворити спечели бронзов медал. В многобоя на СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО В МОНТПЕЛИЕ СЕ КЛАСИРА на 8-мо място.

Няма да напомням, каква революция направи Весела с ансамбъла ни! Толкова за тази лъжа с Камелия! Да е здрава и много успешна с Турция! Марияна Василева. Беше треньор на ансамбъл девойки. Тя също се представи много добре и взе медал на Европейското. По това време Мария Гигова е президент. Аз бях председател и треньор в клуб “Илиана”. Марияна работеше също при Нешка. Имаше много добри гимнастички. Веднъж в зала София ми каза, че иска да стане треньор на жени. Аз се усмихнах и и казах, че и аз ще кандидатствам. Тя не подаде кандидатура. Аз станах треньор, тя тръгна за Азербайджан. Много от състезателките на Левски тръгнаха с нея. Защо напусна Левски и тя не знам, но не е моя работа да коментирам. Ние взехме квота за Лондон, тя не успя. Стахме и световни шампиони на обръчи и ленти. Взехме от три три медала. Бронз в многобоя и на топки. Марияна направи чудеса в Азербайджан! Не успя да вземе квоти и за Рио. Но миналата година, в Баку, успя. Много сърце влага тази жена в работата си. Но плесница на това европейско и от нея нямаме. Ние взехме три медала, включително и златен при девойките, а те не успяха. Състезание е. Може би следващият път ще са те... При жените сме 4-та и 7-ма, а те 9-та и втората им не знам. И ние и те имахме много нарушена подготовка. Така, че нито Камето, нито Марияна са ни зашлевили някакви желани от някого плесници. Е, целта е РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ, ама надали.

Успех и на Камелия, и на Марияна! България е в отлични отношения и с ръководствата на двете страни. Камелия Игнатова - в момента член на СК към БФХГ. Преди 10- дни ми се обади по телефона да ме поздрави за начина, по който работя и каза, че е очарована. Лили Игнатова. Работеше с две прекрасни гимнастички Кристина Илиева и Габриела Кирова на Герена при Нешка. Не помня годината, но ми се обади и каза, че иска да се махне веднага от там и да дойде на Раковски. Разбира се, че направихме график, за да може да тренира, защото и двете момичета искаха да се махнат с нея от Герена и основно от Нешка Робева. Толкова за Лили Мариела Пашелиева - помощник при мен като треньор.

Ина застана на мое място и знаете какво постигна - абсолютни световни шампиони, европейски шампиони, медалисти от Олимпиадата в Риослед Мариела се разсърди, че избрахме Ина и се озова на мястото на Весела в Швейцария. Не и се получи там и я освободиха. С Адриана Дунавска винаги сме били в отлични отношения. След Пекин поиска да замине за Франция и замина. По доста обективни причини и на нея не и се получи и я освободиха. Май никого не съм гонила, а и изборът на УС на БФХГ всеки път е бил правилен. За “резила” на европейското. На миналото се класирахме на 5-то и 15-то място в многобоя. На тазгодишното на 4-то и на 7-мо! Е, нещо не мога да схвана за напъните за провал За Катри и короната от кошчето - грозно и истерично! Не сме знаели, че Кати е прекарала COVID-19. Беше много зле, много! 39,6 температура. Беше правила тест, но се оказа отрицателен. Преди европейското правихме тестове за Антитела. Оказа се, че тя има. Защо е в клуб Илиана? Никога не съм я канила. Тя дойде при мен плачеща и молеща да отиде в клуб Илиана с думите: “ Никога не искам да се връщам там, на Герена!” И с други думи, но ще ги спестя.

Да, можехме да не допускаме грешки на Европейското и да се класираме по-добр.е. Всички го очакваха, защото всички отчитат огромния напредък.Е, състезание е. Само с три седмици подготовка на двете. За Неви.... по-добре тя да разкаже. Има какво... Аз само за статистиката При нас Неви стана носителка на световна купа, вицесветовна шампионка отборно, бронзова медалистка от световно. Да, контузи се сериозно и това и повлия сериозно. За ансамбъла- защо са се разболяли от COVID-19? Стефи ми звънна по телефона с молба да пусне отговор на Нешка Робева. Беше написала прекрасен отговор. Не и позволих. Състезателите няма да допусна да ги вкара в грозния театър. Статистиката с медалите ни я знаят всички. Тежък е спорта ни, много труден. Нешка сама се убеди, прекарвайки кратко време като треньор на националния отбор на Германия преди 2 години. Макар, че не присъства на състезание където игра Германия, треньор беше тя и ги класира на 16- то място от 17 отбора. Да, тежко се работи. После работи и с Лъчи, с Лео и Рейчъл. На Рейчи класирания не знам, защото е назад. Не, аз не злорадствам, защото от години работя и знам колко е трудно. После Нешка ги остави и сега не знам кой работи с тях. Лъчи е при нас и работи усърдно.

Каква е Истината с писанията на Нешка: Кой милее за българската гимнастика през ФБ? Да ни омаскари и принизи пред чуждестранните съдии, пред влиятелните хора и колегите ни. Да ни скара с Марияна и Азербайджан, както с Камелия и Турция. Да неглежира работата на всички ни. Е, да видим ще успее ли. Срамота, срамота, срамота, така да използваш и да размахваш имената на треньори и състезатели.... И не забравяй, Нешке: Преди да атакуваш който и да е от треньорите ни и състезателите ни, първо ще трябва се сблъскаш с мен! Ще се подготвим за Олимпиадата! Въпреки.... А за изгонени треньори и състезатели..... да може да се напише книга Опитай се да си простиш! Изпращам ти безусловната си любов! Наистина!", завършва Раева.

Срамота! Да отговорим набързо на Нешка, защото ние работим и нямаме много време! С носталгия към плесниците и торбата...

Публикувахте от Iliana Raeva в Сряда, 2 декември 2020 г.

Коментари

 1. 2020.12.05 | 10:31
  Илиянчето го боли главицата. Пък и е футболна женица. Лоша комбинация.
 2. 2020.12.04 | 14:00
  и двете са отвратителни комунистически хрантутници....
 3. 2020.12.03 | 11:06
  Рънътъ прави бурбътъ! Партията рани, ние борим!
  1. 2020.12.03 | 15:07
   То не бе любов това тяхното, то не бе чудо! Във всеки случай си намериха майстора и двете в лицето на другата. Иначе адмирации и за двете .
 4. 2020.12.03 | 08:03
  А, стига с тоя комунист оня фашист.Нищо толкова трагично не естанало.Ще има и други международни състезания и там ще се докажем.България гори а тия си правят ПР.
  1. 2020.12.03 | 08:34
   Нешка я е яд ,че няма вече треньор -деспоти като нея!Гледал съм тренировките на щангите национали и при борците!3 разови ,3 часови тренировки ,с голям тонаж на тренировка !При гимнастичките не знам как са нещата,но съм сигурен че е зверско!Спорта обаче не е военна битка ,победа с цената на разбиване на здраве и живот!Всичко е индивдуално и екипно!Важна е личната мотивация на всеки един,а не това какъв терор ще ти наложи треньор-деспот!
 5. 2020.12.02 | 18:25
  Немога да разбера защо баба нешка неси гледа пенсията . Като иска да искара състезателки и дасе състезава с тях
  1. 2020.12.02 | 22:38
   бе ти можеш ли да мислиш тя илияна е също баба която наближава 60 те а тук е важно че не ие съхранила отбора който й е поверен на практика не е опазила 5 деца като това й е за втори път след като състезателка скочи от 8 ми етаж но май заброавихте
 6. 2020.12.02 | 22:21
  бухалки са и двете но илияна вече командва и футбола в левски та ще има все по малко време за отбора по гимнастика защото нешка е права за дисциплината колко му е да ги вкара в хотел и да ги наблюдава както ги наблюдаваше НЕШКА защото бива демокрация но това си е простотия като причината която принуди онази гимнастичка да скочи от балкона Тогава беше наблюдавана от известен наш футболист НО ВСИЧКО СЕ ЗАБРАВИ МНОГО БЪРЗО
 7. 2020.12.02 | 18:27
  Какво ни интересуват тия отдавна одъртели танцьорки на ЦК на БКП? Я сиктир, некадърни лапачки на държавни пари.
 8. 2020.12.02 | 18:12
  Комунистът е изрод
 9. 2020.12.02 | 16:58
  Какво да очакваш от комунист? И Нешка е като Нинова, Йончева и Манолова, никаква разлика.
  1. 2020.12.02 | 18:08
   ИЛИЯНА РАЕВА СЕ ПРОВАЛИ КАТО КОМУНИСТ
 10. 2020.12.02 | 17:31
  Раева, пред Нешка Робева можеш само да... мълчиш!
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет