Намалява заболеваемостта от ковид в Силистренско

За последните 2 седмици 14-дневната заболеваемост с COVID-19 в Силистренско e достигнала 657 на 100 хиляди население срещу 676 на 100 хиляди за предходния 14-дневен период. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация по данни на РЗИ в Силистра.

За последната 48 седмица (23-29 ноември) са регистрирани нови случаи в различни селища на седемте общини на Силистренска област, като най-голям е броят в общините Силистра, Тутракан, Дулово, Алфатар и Главиница.
През месец ноември в област Силистра са регистрирани 1 238 нови случая. Сред заразените са и 138 лекари, медицински сестри, медицински фелдшери, други медицински специалисти и болничен персонал. През ноември е извършено скринингово изследване с бърз антигенен тест на потребители и персонал в домовете за стари хора и в социалните услуги от резидентен тип за лица с увреждания. Обхванати са 715 души, като 19 от тях са показали положителен резултат.

Висока COVID заболеваемост в Силистренско през последните 14 дни

В Дома за стари хора с отделение за лежащи в Силистра са установени общо 35 положителни случая (23 потребители и 12 души от персонала) с 6 починали. Потвърдени за COVID - 19 са установени още в Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в с. Айдемир, в ЦНСТ за пълнолетни лица с психически разстройства в гр. Дулово и в Дом за стари хора и ЦНСТ за лица с психични увреждания в Алфатар. Здравната система е подложена на голям натиск, има недостиг на лекари и медицински кадри, се посочва в съобщението.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет