Столична община тегли 60 млн. евро кредит за стратегически обекти

10 стратегически обекта за транспортната инфраструктура на София планира да изгради Столична община за следващите 5 години. За целта столичният кмет предлага взимането на инвестиционен заем от 60 млн. евро от Европейската инвестиционна банка. 

Сред обектите, които се предвижда да бъдат реализирани, са довършване на ремонта на бул. "Тодор Каблешков" и бул. "Филип Кутев". Те са ключова част от третия градски ринг, свързващ бул. "България" и бул. "Симеоновско шосе", и ще разтоварят чувствително трафика през центъра.

Проект за нов европейски облик на София

Планира се изграждане на бул. "Копенхаген", което ще намали трафика по бул. "Ал. Малинов" и ще даде нова връзка на "Младост" с бул. "Цариградско шосе", както и изграждане на бул. "Източна тангента", който свързва бул. "Ботевградско шосе", бул. "Владимир Вазов" и Северната скоростна тангента.

Столичната община планира още разширяване на бул. "Ломско шосе", реконструкция на бул. "Скобелев" с отдалечаване на трамвайното трасе от близките сгради и реконструиране на транспортния тунел под НДК, който се нуждае от цялостна рехабилитация, както и рехабилитация на тунела към "Люлин" (бул. "Царица Йоана") заедно с пътните платна и трамвайния път.

В София започва ударно строителство на детски градини и ясли. Засилват още повече контрола по спазването на мерките

"Заемът ще бъде изтеглен за 20 години без такси и комисионни. Мисля, че ще получим подкрепа от Столичния общински съвет", заяви пред БНТ зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов.

"Проектите, финансирани от този заем, са от стратегическа нужда", разкри инж. Джоргов. 

"Ремонтът по бул Т. Каблешков ще приключи след зимата. Велоалеите и тротоарите са с нормална ширина. Обектът е спрян заради времето", коментира зам.-кметът забавянето на ремонта по столичния булевард. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет