Математик: В момента има плато на новозаразените

  • 02 декември 2020 08:24

  • 3521
  • 3
Математик: В момента има плато на новозаразените
© Кадър Нова телевизия

„В момента имаме плато на новозарените”. Това заяви в студиото на „Здравей, България"  по Нова телевизия математикът Лъчезар Томов.

По негови думи след около 4-5 дни трябва да започне по-голям спад на заболелите в резултат на частичния локдаун в страната.

„Има обаче няколко неизвестни – какво ще се случи на 8 декември, какво правим със зимния ни туризъм и какво правим с контрола. В момента РЗИ не успява да провери всички болни", каза още Томов. 

По думите му хората в рискови групи не се пазят. „Скоро се возих в такси и шофьорът отказа да си сложи маска. Обадих се и поисках друга кола, а диспечерката ми каза, че мъжът е с диабет", разказа Томов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3521 3

Коментари 3

Добави коментар

2020.12.02 | 14:10

3
Каквото и да говорим,разпространението на инфекциозните заболявания е изяснено отдавна. Всяка епидемия се самоограничава след насищане до определено ниво на популацията.Естествено е да имаме почти геометрично нарастване на заболелите и починалите,понеже всеки контактува плътно в семейна среда поне с 2-3 души.Карантинните мерки трудно могат да решат проблема освен ако всеки бъде заключен и изолиран поотделно.В мерките за карантина има множество организационни пробиви,които също сриват ефективноста им. За т.н.ваксини не ми се говори !

2020.12.02 | 10:53

2
Да предположим, че направят 12-13 хил. теста , колкото правеха преди около 10 дена - дали заразените няма да са доста над 5 хил. ? Тогава дали все ще твърди ,че сме плато ?

2020.12.02 | 10:02

1
Много ме кефи как цялата математическа гилдия се юрна да ни спасява от вируса с кви ли не математически уравнения.

Добави коментар

Водещи новини