Коледен базар на открито отвори врати във Велико Търново

Коледният базар на открито отвори врати във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общината. В парка "Марно поле" са поставени 25 дървени къщички, в които се продават ръчно изработени подаръци, сувенири, произведения на художествените занаяти. Всеки може да си вземе за вкъщи кулинарни изкушения, вина, пелин, месни деликатеси, но заради противоепидемичните мерки дегустации тази година няма.

В района на базара е въведено еднопосочно движение, служители от общината следят за носенето на маски от посетителите и изложителите. Осигурени са и диспенсъри с дезинфектанти.

По традиция в една от къщичките е разположена благотворителната коледна изложба-базар "Ние можем ХIV" с ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на над 30 социални услуги от Община Велико Търново.

Коледен базар заработи в Русе

В друг от павилионите е благотворителната колекция на "Приятели на животните ВТ", която включва подаръци и изненади за домашните любимци. Събраните средства ще послужат за храна, одеяла и други необходими за зимния сезон принадлежности за бездомните животни.

Коледният базар е организиран от Община Велико Търново и Общинска туристическа агенция "Царевград Търнов" и ще бъде отворен всеки ден от 10.00 до 20.00 часа до 31 декември 2020 г.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет