Почистено е поредното нерегламентирано замърсяване в Асеновград

Поредното нерегламентирано замърсяване на територията на община Асеновград беше изчистено от служители на сметопочистващата фирма. Натрупаните отпадъци край съдовете за смет на улица „Мануш Войвода“ в града бяха събрани рано тази сутрин. От отдел „Екология и околна среда“ към общината информират, че по-голямата част от отпадъкът е бил строителен. Събрано е количество, достатъчно да напълни един съд – тип „гондола“.

Община Асеновград съобщава, че площадката за безплатно депониране функционира активно. Тя е изградена в приемната зона на Депото за твърди битови отпадъци в града. Площта й е 500 квадратни метра. На нея има разположени четири съда от тип "гондола" с вместимост на единия - 4 кубика. Всеки жител на общината може да предаде безвъзмездно строителен и едрогабаритен отпадък (фотьойли, дивани, матраци и други мебели от домакинството, тухли, керемиди, плочки, фаянсови и керамични изделия).

Припомняме, че ако опазваме природата чиста, тя ще ни се отплати. Самосъзнанието ще доведе до по-добро бъдеще за децата на България. Нека не забравяме, че почистването на нерегламентираните замърсявания е за сметка на всеки един гражданин. Община Асеновград апелира при забелязани нарушители да се сигнализира на телефон 112.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет