Президент и вицепрезидент ще участват в церемонията по вграждане на темелния камък на новостроящ се храм

Кметът на район „Изгрев“ доктор Делян Георгиев ще присъства на церемонията по вграждане на темелния камък на новостроящия се храм „Свети Пимен Зографски“. Събитието ще се проведе на 27.11.2020г. от 12:30 часа, в парк „Тинтява“ (градинката на КАТ), съобщават от пресцентъра на общината.

На събитието ще присъства президентът на Република България Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепрезидентът на Република България Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Поканени са и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, народни представители, представители на местната власт, на държавната администрация, бившите кметове на район „Изгрев“. Службата ще се води от Белоградчишки епископ Поликарт, в съслужие с протиерей Антоний Милушев и отци от Българска православна църква.

Откриха уникални документи за изграждането на катедралния храм "Св. Св. Апостоли Петър и Павел" в Силистра

Район „Изгрев“ е единственият, който няма храм на своя територия, а инициативата за изграждане на храм в района е от преди повече от 15 години. Изграждането му започна в края на месец септември. Кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев и екипът на районната администрация работят по пълната реализация на храм „Св. Пимен Зографски“ заедно с Църковното настоятелство, местната общност, дарители и специалисти.

През 2019 година от Столичния общински съвет е гласувано разрешение за учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж на храма. Арх. Станимир Димитров дари безвъзмездно идейния проект за църквата, а арх. Тихомир Казаков предостави също като дарение работния проект за изграждането.

Коментари

  1. 2020.11.26 | 17:31
    Мръсни русофили!
  2. 2020.11.26 | 17:30
    ДВАМАТА СА БЕЗБОЖНИЦИ И БЕЗРОДНИЦИ
  3. 2020.11.26 | 17:10
    Щом те ще участват изобщо не се харчене за строеж,ще рухне.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет