Няма да затварят Благоевград

Няма да затварят Благоевград, въпреки големия брой заболели от COVID-19, които препълниха болничните отделения в многопрофилната болница в града. Това реши общинският кризисен щаб, който днес заседава извънредно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18359

Преди седмица новосформирана комисия за борба с COVID-19 към Общинския съвет в Благоевград предложи пълното му затваряне и въвеждането на вечерен час. Днес това предложение беше отхвърлено с мотив, че против него са почти всички представители на бизнеса, които също днес са присъствали на заседанието на щаба. Това съобщи кметът на Благоевград инж. Румен Томов, предаде БНТ.

3-месечно бебе е сред новите 157 жертви на коронавируса у нас

Патрули от общинска охрана и полиция ще контролират спазването на противоепидемичните мерки в Благоевград. Ще се следи за струпване на хора на открити обществени места, както и дали се носят маски в закритите помещения, включително и градския транспорт. На нарушителите ще се съставят актове на място.

Коледните къщички на центъра на града, където по традиция се предлагат различни месни деликатеси, ще заработят, когато това бъде позволено на национално ниво. Наемателите им пък ще платят такса само за времето, в което работят, а не за цели период, за който са наели къщичките уточни още кметът Томов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18359

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.26 | 00:35
    Урааааааа
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет