Ученици променят училища с идейни проекти

  • 24 ноември 2020 11:00

  • 241
  • 0
Ученици променят училища с идейни проекти
© Novini.bg

На брифинг от Столична община представиха заключителните резултати от пилотната програма за детско участие и гражданско образование в училище, предаде репортер на Novini.bg

Програмата се проведе в часа на класа в рамките на един учебен срок в 35 СЕУ "Добри Войников" в София. През различни игри учениците се запознаха с Общината и нейната роля в обществото. Целта е те самите да могат да размаскират кой взема решенията, какво прави Общинскят съвет, какво прави кметът, обясни Люба Батембергска от Фондация "Малките стъпки".

Тествахме техните умения да вземат решения, да бюджетират. Една от основните цели на програмата е децата да могат да видят програмата и сами да участват в нея, добави тя.

Сачева: Когато инвестираме в децата, ние инвестираме в бъдещето

По програмата са класирани проекти за реновиране на тоалетни, пребоядисване на класна стая и създаване на лаборатория по химия. Учениците са направили и проект за реновиране на физкултурния салон в училището.

Учениците са успели да привлекат и финансиране от дарители.

Най-важно за нас е осъщестяването на идеите, защото това е чааст от опита, който учениците трупат, подчерта Батембергска.

Последвайте канала на

Novini.bg
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини