Доброволци доставят топъл обяд на медиците на първа линия

Доброволци и дарители осигуриха здравословна, качествена и вкусна храна за медици и служителите на смяна в Центъра за спешна медицинска помощ в понеделник. Организаторите вече съобщиха, че #ХапкаНадежда се опитва да вдъхне сили и кураж на хората на първа линия в борбата с COVID-19.

Инициативата е и израз на благодарност към лекарите, медицинските сестри, санитарите и шофьорите на линейки.

Програмата „Топъл обяд“ продължава до края на годината

„Днес дарихме 130 топли обяда за медиците в Спешна помощ. Инициативата вече се разпространява в повече от 12 града, в повече от 12 болници. Само за седмица мисля, че около 1 660 обяда вече са дарени“, заяви Кремена Кунева пред Нова телевизия.

По думите ѝ инициативата се приема толкова добре, че различни хора от различни места съвсем самостоятелно я подкрепят, така че броят на помагащите със сигурност е голям.

„#ХапкаНадежда е инициатива, която да покаже грижата към медиците и това, че ние оценяваме какво правят. Знаем, че карат 12-18-часови дежурства и не могат да си приготвят и ли купят храна“, каза още Кремена Кунева.

Тя посочи и друго важно нещо, което искат да споделят като послание. „Ние знаем, че хората в момент на криза се обединяват, съпричастността е на много по-високо ниво, но трябва да си дадем сметка, че когато един ден това свърши, дай Боже да е по-скоро, трябва да продължим да ги подкрепяме. Трябва всички заедно да се борим за една истинска здравна реформа“, заключи Кунева.

Коментари

  1. 2020.11.23 | 19:36
    да им носят храна ?!?! а като стане време да Ви приемат защото се заразите от КОВИД-19 ще виситепо стълбищата, докато не умрете, а после същите тези лекари ще свидетестват в съдебната зала че сте живи и здрави и не сте съвсем мъртви! Както е казал народа - храни куче да те хапе! Не са ангели в бели престилки а са боклуци - алчни за пари, надменни и цинични! В ада да горят. Всяка новина за мъртъв доктор е радост! Да мрът! Е*б*а*л съм ги!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет