Братята не правят така, само „братушките“

  • 16 ноември 2020 16:22

  • 4386
  • 0
Братята не правят така, само „братушките“
© Getty Images/Pixabay/ Колаж: Novini.bg

Не искам да ви развалям настроението, но това, което правим с Македония в момента, на останалата част от света ѝ изглежда като спор между 9-годишно и 10-годишно кой от двамата е по-добър център-нападател във въображаемия „Реал Мадрид“ пред блока. 

Не казвам, че някой от двамата няма някой ден наистина да играе за Реал, просто казвам, че преди това имат доста други неща да свършат, като например да си изпият витамините, да си изядат зеленчуците, да пораснат, да тренират и да си напишат домашните, за да не ги набият техните. 

Има ДВЕ теми, които в момента най-ярко държат вниманието на хората у нас и привидно между двете няма общо. Но…

… но истината е, че има. И общото между двете теми е течението, което става между ушите на драгия зрител, който ги коментира и от когото зависи развитието им. А именно: COVID и Македонският въпрос. 

Уважаеми дами и господа, карачи на влака, знаем защо си мислите, че един тъп народ е полезен за вас – защото ще можете да го контролирате по-лесно. Разбирам. Разбирам и защо чалгата е на власт, разбирам и защо образованието е смачкано. Разбирам и защо има толкова сайтове за фалшиви новини, които работят за вас. Но има една граница, един санитарен минимум от интелект, който е необходим на биологичната единица, за да оцелее. 

За да имате работници, които да изкарват за къщите и вилите, и колите, и секретарките ви; и за да има кой да ви гласува на изборите. 

Също така: не забравяйте, че има една граница на тъпота, след която тълпата става неуправляема и ще ви помете, ще ви изяде с все собствените си деца. 

Мерките ви за „справяне“ и с двата проблема, сочат липса на план, паника, работа на парче и липса на гъвкавост. Говорят, че разчитате най-вече на старата школа на Лубянка. 

***

Искам преди да продължиш да четеш, да си помислиш: каквото и да се случи с/в Македония, това ще променили заплатата ти; ще ти стане ли по-топло или по-студено; хладилникът ти ще се напълни ли; детето ти ще се върне ли от Англия; жена ти ще спре ли да те нарича „кретен“ пред хората? 

Подозирам, че дълбоко в себе си знаеш отговора и затова предпочиташ да се занимаваш с Македония. 

Точно както и политиците ти знаят, дълбоко в себе си знаят, че няма да ти помогнат лихвата по кредита ти да намалее; няма да ти съдействат заплата ти да ти стига и за храна, и за почивка; няма да изгонят корумпираните чиновници; и няма да ти спасят здравеопазването. 

И те предпочитат да се занимаваш с Македония, да знаеш. 

***

Приеми, че македонците са попаднали под лошо влияние. Възползват се от тях вече поколения наред. Целият „монолог“ за уникалността и величието е просто продължение на плана на комунистите да забият клин в Балканите, като ни дразнят и нас, и тях – едновременно. 

Нали сме уж „един народ“ с македонците? Нали ги наричате „братя“ и ги искате да се присъединят към „родината“? Защо е сега тая злоба и агресия? Защото „брат ви“ ви е обидил? Искате да ги присъедините, ама да ги унизите преди това? Или само да ги унизите? Братята не правят така, „братушките“ правят така. 

Не ви ли се струва ПОНЕ МАЛКО съмнително, че агенти на комунистическите тайни служби, които са се клели във ВЕЧНА вярност към режима, се опитват да те нахъсват за нещо?

ВЕЧНА е ключовата дума тук. Те не са спирали да бъдат верни на Коминтерна и на Коминтерна единствено! Те нямат националност, вяра, религия, кредо, род и родина. Те са верни само на „своите“, а „религията“ им са парите и властта. 

Не ти ли е странно, че техните бащи и дядовци са подарили Македония на Тито и на социалистическа Югославия, а пък днес песни пеят за патриотизъм? 

Чудиш се как може македонците да „имат претенции“ към български исторически личности? Ето ти една „историческа личност“, която сама се е определила за македонец и е бил радетел за създаване на „македонска държава и нация“ – Никола Вапцаров. Един плакатен поет, който има две хубави стихотворения и е най-известен с терористичната си дейност в България. Коминтернът му е платил (много добри пари!!!) да се направи на македонец, той е козирувал и е повлякъл крак. Такива, като него – с лопата да ги ринеш. „Патриоти“… 

Днес пак „техните“ разиграват циркове, че Македония и македонците, видите ли, били неблагодарни. 

Македонците, благодарение ясно на кого, и да са били българи, вече не са! Край на мача. С извиване на ръцете какво ще постигнем? Аз лично предпочитам добросъседски взаимоотношения, а не „набит“ и „унизен“ съсед, който се е съгласил с половин уста да признае нещо си там… и после само дебне в гръб да ни отмъсти. 

Когато и продажбата на Македония, и врявата срещу нея идват от едно и също място, ясно е, че е фалшива цялата работа и е постановка. 

С отказа да дадем зелена светлина за ЕС, само отваряме по-широко вратата за Кремъл – да нахлуе с цялата си пропаганда и шпионска мрежа и да се циментира до нас, под носа ни. 

Точно това е целта на Кремъл: да има спънки и бавене пред Македония, за да не влезе в ЕС. Защото в политиката няма празно пространство, няма вакуум. Те не са спирали да работят по пропагандата. Самият факт, че в Скопие честват Тито…! Още си обичат Югославия и още са верни на Москва. Европейският съюз е единствената пречка пред евразийските бурени да впият още по-дълбоко корени. 

Ще пробвам с пример от историята: 

През 1944 г.: България прекъсва дипломатическите си отношения с Германия и иска примирие от САЩ и Британия.

Още на 5 септември правителството обсъжда решение за обявяване война на Германия. Само че ЕТО ТОЧНО ТУК СЕ ПОЯВЯВА СЪВЕТСКИЯТ АГЕНТ – тогавашният военен министър ген. Иван Маринов, който спъва общественото обсъждане и го забавя със 72 часа. През това време от СССР заявяват, че явно сме все още с нацистка Германия, щом не обявяваме война и Червената армия идва тук. Откъдето още не си е тръгнала…

По-късно става ясно, че ген. Маринов е съветски агент и вече е обсъдил с Кремъл това „забавяне“, което е позволило на СССР да обяви война на България. На 8 септември обаче, така или иначе, се обнародва решението и се обявява война на Германия, но това не спира ватенките да нахлуят и така се озоваваме във война и с двете сили – Германия и СССР. И въпреки че е обявена война на Германия, след гнусния предателски и антибългарски преврат на 9 септември, правителството е обявено за фашистко.

Ето такива са им тактиките и не са ги променили и до днес. 

Ако не разбра примера, ще пробвам така:

Ако това беше турски сериал, Ферхонде и Али щяха да са влюбени, но лошият Кендал да иска Ферхонде за себе си, затова плаща на подкупната и лоша Фериде да подшушне на Али, че Ферхонде има срамни въшки, за да забави годежа и да откаже Али, за да има време лошият Кендал да се намърда в картинката и да вземе Ферхонде за себе си, като междувременно говори на Ферхонде лоши неща за Али, за да може и тя да го намрази. 

Не е срамно сценаристите да са слаби, те толкова си могат. Срамно е публиката да им се връзва и да им харесва боклука, който сервират на сцената. 

Погледнете тези страни, които със страхотна самоирония се шегуват колко са им млади държавите. Това са едни от най-развитите държави с най-висок жизнен стандарт в СВЕТА! 

...

(Ако смяташ да се пенявиш и да правиш коментарчета по отношение на „джендърските“ или „педофилските“ или някаква друга ватенска пропаганда по адрес на скандинавските страни, те съветвам преди това да идеш да си измиеш зъбите поне, щото на жена ти ѝ се повръща вече от тебе и от миризмата ти.)

И на фона на тези страни, които са колоси в жизнен стандарт, социална политика, образование, БВП, здравеопазване… седим ние и македонците и си мерим на кой му е по-дълга историята. Чии отдавна мъртви предци са направили по-интересни неща в толкова далечното минало, че на никой вече не му пука за него. 

#Гении

Това е присъщо на хората без настояще – да се вторачват все в миналото. Миналото можеш да го промениш. Не се правете на ударени – можеш, да! Зависи кой пише учебниците по история!

Докато настоящето не можеш. Все си си беден и все ти миришат краката, колкото и да пренаписваш учебниците! 

***

А колкото до „другата гореща тема“ – COVID… Същите гении, които си мислят, че требе да тепаме макетата, си мислят, че новият световен ред им налага ваксината, за да ги регулира и подчини…

(!!!)

Не ме разбирайте погрешно, но вие не си заслужавате чипирането и „контрола“. 

Единственото, което правите, е да допринасяте за уникалното медицинско откритие, че дори хора в мозъчна смърт могат да имитират жизнени процеси. 

Дами и господа, карачи на влака, предобрихте и сайтовете ви за затъпяване на населението пресолиха манджата. Ще ви измре електоратът. Ще ви измрат и работниците. Ще ви се наложи тогава да напуснете политиката и да си намерите истинска работа. 

Последвайте канала на

Александър Томов
4386 0

Водещи новини