Певецът Васил Петров за д-р Емил Илиев: Отиде си скъп приятел

  • 16 ноември 2020 11:16

  • 1050
  • 0
Певецът Васил Петров за д-р Емил Илиев: Отиде си скъп приятел
© Булфото, архив

Джаз музикантът Васил Петров също изрази съболезнования за загубата на д-р Емил Илиев, който загуби битката с коронавируса. Тяхното приятелство се случва на фона на Джаз фестивала в Банско, чийто автор на идеята е именно д-р Илиев.

"Отиде си скъп приятел, на чийто ентусиазъм да създаде джаз фестивал преди 22 години не повярвах. Още повече той не беше професионален музикант, а прочут дерматолог, известен не само у нас. Това не му пречеше да разбира от музика повече от много музиканти. Моя скептицизъм не се оправда и благодарение на неговата любов и ентусиазъм към джаза и към артистите занимаващи се с този жанр, тази година бяхме щастливи да отбележим 23-то издание на International Jazz Festival Bansko", сподели във фейсбук певецът.

Васил Петрова добая още, че д-р Илиев ще липсва на много хора.

БЛС изказа съболезнования за последните загинали медици

От Intenational Jazz Festival Bansko също изказаха своите съболезнования на близките на д-р Илиев.

"Загубихме приятел, загубихме мотиватор, загубихме една цяла ера. Любовта му към музиката, силният дух, желание за живот и ентусиазмът му, превърна Международен джаз фестивал Банско в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите и създаде традиция. Обичаме те, завинаги ще си в сърцата ни, докторе", отбелязаха негови колеги.

Novini.bg
1050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини