Нацизъм в България; COVID премеждия; и плащат ли си или не тока ромите

  • 13 ноември 2020 18:55

  • 5640
  • 0
Нацизъм в България; COVID премеждия; и плащат ли си или не тока ромите
© Колаж: Novini.bg

Може и да е петък (при това 13), но от последния петък (13-и) България влезе в нещо като перманентен, кошмарен понеделник. Помните ли… 13 март?

Не знам дали сте забелязали, но, въпреки че е средата на ноември, календари за 2021 г. просто няма. Обикновено по това време се разменят календари, фирмите поръчват на печатниците, подаряват на клиенти, по магазините вече има шарени календари за следващата година, но…

… не и сега. На хората май просто вече не им пука какъв ден е или месец, или година…

Решили, че от апатия не им обръщаме внимание, странните новини взеха обаче да се случват все по-често, напук на фалшивото ни спокойствие. И, понеже е финалът на седмицата, е време да хвърлим едно око на това какво ни/ви държа вниманието през изминалите седем дни. 

Понеже започнах с намек за COVID, да продължим по темата…

COVID вече си има представител пред министър-председателя в НОЩ – в лицето на доцент Мангъров. Ето клипче за потвърждение. 

...

COVID КЛИНИКАТА си има представител, исках да кажа. 

Трябва да отбележим стоическото търпение на проф. Асен Балтов и проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г.

С назначаването на Мангъров за шеф на COVID в България… на COVID клиника, исках да кажа… се случи, разбира се, най-очакваното – гласът на феновете му и последователите на сектата на Мън стана ОЩЕ по-силен. Рефренът: „Само грипче“ бе подет от още по-гласовит хор. Честито! Разбрахме, че маските може и да „миришат на джоб“, но… важното е в джоба да има парички от рекламки. И тогава миризмата е поносима. Пак Честито! Дотук – нищо неочаквано. Човек ще реши, че всичко е било предварително планирано, че някой да си направи име,

защото в беге „известен“ = „търсен“ = „платен“. $$$ 

Важното е да сме живи и здрави! Или пък не… 

Сектата на Мън увеличи децибелите, но – за добро или зло – не промени репертоара. Още сме на ниво: „не е верно!“ 

Статистиките показват завишена смъртност, болниците са претрупани, линейките отказват да возят пациенти, за да не разпространяват COVID, от сектата на Мън са категорични: „НЕ Е ВЕРНО!“

Математик с прогноза колко могат да станат смъртни случаи от COVID-19 у нас

Математиците им казват, че формулата показва: отиваме от „зле“ към „катастрофа“ ------> Не е верно!

Професори, доктори, лекари им говорят… Не е верно! 

Видят някой тъп сайт, който между новините за октопод-пророк, извънземни в правителството и сатанински ритуали, им каже, че COVID е измама… „Ааа, прави са!“ – и си го цитират во веки!

Проста логика на Мън: всички лъжат, щото… щото… ъм… световна конспирация, илюминати, рептили! 

А тоя, дето очевидно си прави евтина реклама, като ти пълни главата с глупости? Аа-а-а, много моля!—той е прав…

Разплискàхме легена, дами и господа…

*** 

Продължаваме нататък.

Като си говорим за вируси… стигаме до вируса на нацитата. 

Проф. Мирчев бил преподавал разни нещица, които много напомнят на уроци от гимназия в Германия…

… през 1939 г. 

Говорил (в лекциите си!), че евреите контролирали, били много силни, може ли, видите ли вие, да се превърнем в еврейска държава… 

Хм…

...

Та, курсът се казвал „Социална работа с ЕТНО групи“ и го имало и в YouTube (да, да… надявай се на линк!) Човекът разказвал как циганите, КАТО ОБЩНОСТ (демек – така „на едро“, „на цяло“), не си плащали тока. Арабите, които идвали като бежанци, щели да искат предизборни кампании на арабски. 

Цитат: „[…]ромите в България – доста агресивна общност, с много агресивно поведение. Нарича бежанците от Афганистан, Ирак, Сирия и Африка, че са дълбоко необразовани хора, неспособни да уча[…]не става въпрос за обективно представяне на наука, а става въпрос за предизборната кампания на Хитлер”, разказва студентът“ – край на цитата!

Очарователно. 

...

Ще се изненадате колко… всъщност няма да се изненадате – професорът има мноооооого защитници в интернет пространството, които с пяна на уста защитават начина му на преподаване. 

Една кратка справка за професора: кандидат-кмет за София от БСП. Син на бившия секретар на ЦК на БКП  Cтoян Михaйлoв – завеждащ  отдел „Агитация и пропаганда“; един от инициаторите на „Възродителния процес“. 

Ти да видиш!

БСП не бяха ли лява партия? Левите не се ли мразеха с крайно-десните? Ееее, нека сме модерни, бе! Какво значат тука някакви си посоки – ляво… дясно… между приятели по расизъм? 

Историята е забелязала едно простичко нещо, а именно: нацитата са жалки комплексари, които са излъгали още по-жалки от тях комплексари да им се доверят и да им дадат властта в ръцете. И всичко това е стъпило само на основите на омразата към света, за който ПРЕДПОЧИТАШ да вярваш, че се е съюзил срещу теб, отколкото да си признаеш, че си тъп като чук и не ставаш за нищо… съответно си жалък и отритнат. 

Мнозина си мислят, че нацитата в Третия райх са били много умни и са били „голямата работа“ и си мечтаят за някаква такава „държава“. Истината е, че дори да е имало няколко умни между тях, масата са си били комплексирани чукундури, като са се различавали само по това кой е просто луд и тъп, и кой освен луд и тъп е и алчен за власт и пари. Това са двете групи нацита. И, ако бяха спечелили войната, светът щеше да се раздели на две групи: малцина „избрани“, които щяха да колят и да бесят, да имат всичко и да си правят каквото искат; и техните роби, с който да си правят каквото си поискат. 

Познайте вие в коя група щяхте да сте. 

#Гении

***

Като заговорихме за секти и нацизъм…

Адвокатските кантори, които Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нае, за да му водят „битките“ за оспорване на изборните резултати, започнаха една по една да се отказват от делата… ¯\_(ツ)_/¯

Оказва се, че когато говориш пред медиите, можеш да казваш неща като „измама“ и че „имаш доказателства“. Но, когато влезеш в съда, трябвало да ги представиш. И също така се оказало, че ако те питат „имаш ли доказателства“ и кажеш „да“, а не ги предоставиш, се смята за лъжа. А това пък е незаконно и адвокатите, които представят подобен иск, подлежат на санкции. И те толкова „имат“ доказателства, че един по един се отказват да представляват Тръмпти Дъмпти. 

Секунда, да намеря подходящ „коментар“… Ето:

...

Първо адвокатите му в Аризона – „Снел & Уилмър“ се оттеглиха, а след това и тези от Пенсилвания – „Портър Райт Морис & Артър“ се отказаха да го представляват, защото явно на никой не му се ще да се забърква в очевидно незаконни щуротии. 

Прави ми впечатление, че много от феновете на нацитата в България са и фенове на Тръмп, но това си има логично обяснение. 

О, оказа се, че вече няма Тръмп+FOX News = ВНЛ… 

Край, съсухри се таз любов неизмерима. FOX News изневериха на любимия стил на Тръмпти Дъмпти и взеха, че казаха истината тоя път – че Тръмпти е загубил изборите. И „реакцията“ не закъсня. Тръмп започна да ги плюе и да казва, че са „забравили златната си гъска“… тоест – него. 

 

Очарователно е сам да се обижда така и да спестява работата на всички, които пишем сатира. „[…] те забравиха какво ги направи успешни, какво ги докара дотам. Те забравиха тяхната златна гъска[…]“ 

Не ми се ще да се повтарям, но… Очарователно! 

Но пък е факт, че Тръмп прилича малко на гъ… ска. 

За капак – вестник Las Vegas Review-Journal, собственост на Шелдън Аделсон, който е милиардер и е т.нар. мега-донор на кампаниите на Тръмп, който го финансира още от изборите през 2016 г., та до днес… излезе с материал, в който се казва, че президентът просто трябва да признае, че е загубил…

***

И така се изтърколи още една седмица между вирусите по улицата и вирусите в политиката и по университетите. 

Пазете се, носете си маските, мийте си ръцете, къпете се по-често, ако не ви се налага да излизате – стойте си вкъщи. Може да спасите живот. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
5640 0

Водещи новини