Три начина да бъдеш тъп

  • 11 ноември 2020 16:35

  • 4600
  • 0
Три начина да бъдеш тъп
©

„Има два начина да бъдеш заблуден – да вярваш в това, което не е вярно или да не вярваш в това, което е вярно“. 
Киркегор 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

 

Ще преведа за антиваксърите и теоритиците на конспирацията, които мислят, че COVID е измислица, както и за сектата на Мън: 

Това означава, че има два начина да си… обратното на остър: да вярваш на тъпотии; или да не вярваш на истината. 

Киркегор не ви е познавал. Иначе щеше да знае, че има и трети начин, който се дефинира така: И ДВЕТЕ. 

Това – на уводната снимка – между другото, е метод за лечение на главоболие от 19 век. За онези, които си мислят, че са много интересни, като ритат срещу медицината и науката и са „много умни“, понеже са прочели два смешни сайта за теория на конспирациите: Вие съвсем скоро ще изглеждате така в очите на децата си. Ако, разбира се, ги оставите да учат от учебниците, а не от сайтовете, с които вие се консултирате. 

 

Очарователно е как с толкова малко ресурс „троловете“ могат да докарат жертвите си до пълен мозъчен колапс, че и да ги накарат да се чувстват „горди“ с това, че са заблудени. 

Малко конспирации, малко крясъци за ново турско робство, хвърляш честолюбие и нещо джендърско в сместа, малко Путин и Русия и те как се справят, забъркваш и ЕвроГейския съюз, дето иска да ти забрани ракията и шопската… Готов си! Публиката е твоя! Можеш да ги накараш ритуално самоубийство да направят и да се гордеят, че го правят. Ще си мислят, че е за „кауза“ и че ще се спасят от нещо си. 

Насред пандемията партия прави протест срещу носенето на маски, за реклама казват, че ще участва детски инфекционист, когото упорито наричат вирусолог, че и „от най-добрите“ при това, ден по-късно министърът го прави шеф на COVID клиника, след месеци спорене и сменяне на мнението… феновете казват“ той поне не си мнението! 

След месеци говорене, че не иска и маска даже да носи, става отговорен за лечението на болните, които с всеки изминал ден стават все повече, също и умрелите. Той си признава, че ще се бори отвътре за промяна на правилата и охлабване на мерките…

Да продължавам ли…?

***

С два хода министърът така простреля системата в крака, че свитки ни се извиха. Ще помоля правителството… ние, които пишем смешки професионално – се справяме достатъчно добре, нямаме нужда от помощ, съсредоточете се в ръководенето на държавата. Не е нужно да ни улеснявате работата ЧАК толкова. Трябва само да почна да ви изброявам решенията и работата ми е свършена, не е нужно да се старая даже да е смешно. 

Чувствам се все едно бия дузпи на дете от помощно училище с вързани зад гърба ръце. Не е интересно. Все едно бия дузпи не на Ники Михайлов, а на Николета… Мога да продължа така още дълго. Виждате ли, на мен ми се получава естествено. Нека аз да пиша смешките, вие да движите държавата. 

Да направиш Мангъров шеф на COVID клиника, е все едно да оставиш дебелото дете да пази бисквитките. Не че няма да опази една-две, дет се вика, но… Понеже говорим за човешки животи, е малко по-различно, нали?

Искахте да му запушите устата, като го накарате най-после и той да опита от това какво е да работиш за спасяването на COVID пациенти, а вместо това...

С тая реклама му вдигнахте цената на приема в частния кабинет, това е ясно, но… я си представете следното:

Вие сте лекар (за проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. е лесно да си го представи – той Е лекар), работите на първа линия, борите се за живота на пациентите, успявате, някои умират, други оцеляват, битката е жестока, недостиг на медикаменти, маски, предпазни средства, колегите ви се разболяват, някои умират, битката става още по-жестока, докато един ден…

… докато един ден се разболявате и вие… Съдба! Припадате по време на дежурство. И се събуждате в клиника. Някъде. Оглеждате се и… срещу вас – доц. Мангъров, без маска, ви приветства с добре дошъл и обещава ей сà да ви запари едно чайче. 

А…?

...

Какво означава и ето тази шега: „Локдаун ще изкара хората на улиците“ … ???

Проф. Костадин Ангелов: Локдаун ще изкара хората на улиците

Локдаун, по принцип, не трябва ли да ги махне от улиците? Не можете да се справите? Все едно някой полицейски шеф да каже: Мѝ, ние не можем да забраним на хората да крадат, защото ще излязат на улиците.

По принцип, неспазването на разпореждане се санкционира и се следи от органите и…

О… чакай, сетих се! Ще има лош имиджов ефект. Тоест: тълпата победи, страх ви е от нея? И сега какво? Тълпата ли вече прави политиките за борба с COVID? Това може и да не е много добра идея, защото тълпата, проф. Ангелов,

вярва, че я пръскат с кемтрейлс от НАТОвски самолети, а с петджито им избиват кокошките, а ваксината против COVID е, за да инсталира куци версии на Windows на Бил Гейтс в мозъка на Жоро Дългия от Чепръчево. Не че нещо, ама „тълпата“… не е много изобретателна. ТЯ е дете, което иска пъъъъък! Искаааааа! И тропа с краче. 

С рекламата на Мангъров и отстъпление, защото тълпата ви се видя страшна, министерски съвет направи две неприятни дори за себе си неща. С подобна каскада ВИНАГИ се правят именно тези две неща:

1. разочароваш последователите си и им даваш повод да се усъмнят в теб. Част от тях задължително се отдръпва. Тълпата не е лоялна;

2. даваш повод и наливаш масло в огъня на опонентите – да се почувстват много силни чрез контрола на тълпата. Ентусиазираш враговете си да потърсят тълпата за съдействие в бъдещи битки. Проблемът е, че тълпата е тъпа, а враговете също не блестят със свръх-интелект, та това, което ще сътворят заедно… не ми се мисли. Да очакваме конспирации за миенето на зъбите и носенето на обувки как ще се окажат оръжия на рептилите и сатанистите да ни чипират с тъпия Windows Vista, за да ни е гадно.

#SkyIsTheLimit 

Медицината много трудно се смесва с политиката, когато си дал на тълпата да управлява, а медицината казва, че трябва да има мерки, които пречат на тълпата да ходи на кръчма. 

Не забравяйте, че тълпата се страхува от ваксините и отказва да ги използва. 

Четох, че било станало „модерно“ медиите да пишат срещу антиваксърите. 

Не, не е станало модерно. Стана наложително. Никога не сме предполагали, че ще ни се налага. Както не сме предполагали, че трябва да обясняваме, че 5G-мрежата не убива кокошки. Но тълпата не спира да ни изненадва. 

Като нищо утре може да „стане модерно“ да обясняваме, че трябва да носиш дрехи на улицата; или, че за да си жив, трябва да вдишваш и издишваш. На някой може да му хрумне, че така ни управляват от космоса и да откаже да диша. Кой знае!

#SkyIsTheLimit 
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Александър Томов
4600 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини