АПИ съветва шофьорите: Купувайте винетки само от официалните дистрибутори

  • 26 април 2012 10:59

  • 923
  • 0
АПИ съветва шофьорите: Купувайте винетки само от официалните дистрибутори
©

Във връзка със зачестилите случаи на фалшиви винетни стикери, от Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчват на водачите да закупуват винетки единствено от официалната дистрибуторска мрежа.

От агенцията съобщават, че по повод предстоящите четири почивни дни и нарастващия брой на пътуващите, разпространителските пунктове са заредени допълнително с 30 хиляди годишни винетки за 2012 г.

Водачите на моторни превозни средства, които досега не са се снабдили с винетен стикер за 2012 г., могат да го закупят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи вериги магазини за хранителни стоки и т.н., областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове. Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчва на водачите да закупуват винетни стикери единствено от официалната дистрибуторска мрежа – общо 3450 пункта.

За трета поредна година винетните такси не са променяни. За 2012 г. годишната винетка за автомобилите струва 67 лв., месечната – 25 лв., а седмичната – 10 лв.

Всяка покупка на винетен стикер от нерегламентиран търговец и на цена различна от определената е предпоставка, че водачът на МПС закупува фалшива винетка и подлежи на наказателна отговорност. Винетните стикери за 2012 г. могат да сe намерят в 3450 пункта.

Последвайте канала на

Десислава Станева
923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини