Психолог: Доц. Мангъров изживява своята година на слава, но не мисли за последствията

  • 01 ноември 2020 08:31

  • 31084
  • 71
Психолог: Доц. Мангъров изживява своята година на слава, но не мисли за последствията
© БТВ

Бих могъл да кажа, че сме солидарни, но я проявяваме само на ниво семейство, на ниво общност не ни се получават добре нещата. Навсякъде по света има недоволство и недоверие заради коронавируса, но при нас е особено подсилено. Това заяви в ефира на bTV психологът Росен Йорданов.

,,В психологията има едно понятие, което се нарича реципрочен алтруизъм, който се основава на доверието и солидарността. Този реципрочен алтруизъм за съжаление при нас бива подкупаван с послание от власти, от разни държавни авторитети'', допълни той.

Егоистичните мотиви на такива личности като доц. Атанас Мангъров, който изживява своята година на слава, но без да си дава сметка какво прави, ерозират доверието в обществото, обясни Йорданов.

Доц. Мангъров: Мерките срещу коронавируса са безсмислени, болните трябва да са вкъщи и да пият чай

Със сигурност има умора, но като цяло южняците не обичат да спазват правилата, тъй като те са по-свободолюбиви, каза още психологът и добави, че кризата отключи скрити патологии у хората като хипохондрия и биполярно разстройство.

Последвайте канала на

Novini.bg
31084 71

Свързани новини

Коментари 71

Добави коментар
Българин

2020.11.02 | 20:13

71
Не е луд, който яде баницата, а който му я дава. Психопадът Мангъров нямаше да нанесе толкова поражения, ако не бяха непочтенните и прости журналисти и телевизии, които го канят! Имал съм работа с журналисти. Такова невежество и непочтенност са простоо стряскащи. Спрях да давам устни интервюта, защото каквото кажа после го чета или слушам тотално изкривено, вкл. и с обратен смисъл. Започнах да давам само писмени интервюта. Отново същия проблем - когато го съкращават невежеството си казва думата. Започнах ди им искам точния брой думи, за да не го съкращавам - пак няма полза - в последния момент трябвало да съкратят или добавят няколко думи и сляли две изречения. Резултатът отново обърнат смисъла! Наистина трябва за такива да има закон и М. да го приберат на подходящо място.
Кирил

2020.11.02 | 16:24

70
Подкрепям напълно доц. Атанас Мангъров. Хората поддържащи сектата "Stay Home" нека не пречат на нормалните, здравомислещи хора да живеят живота си, докато те си прекарват остатъка от живота вкъщи.
Атанас

2020.11.02 | 13:32

68
На вниманието на невежите – пълния текст на хипократовата клетва. Нещо да пише, че лекарите трябва да ви спасяват без пари? Хипократова клетва Кълна се в името на Аполон лечителя, Асклепий, Хигия, Панацея и всички богове и богини, които вземам за свидетели, да изпълнявам честно, според моите сили и знания тази клетва и писмено обещание. На учителя, който ме е научил да лекувам ще гледам като на баща. Ще деля с него своите приходи, когато се наложи ще му помагам в нужда, ще гледам децата му като свои братя. И ако поискат да изучават нашето изкуство, ще им го преподавам безвъзмездно и без всякакъв договор. Ще уча на принципите на медицината, ще давам обширни обяснения на тях и на учениците, които са положили клетва и на никой друг. Аз ще препоръчам на болните подходящия режим според силата и познанията си и ще се въздържам от причиняване на вреда и несправедливост. Никога и никому няма да дам смъртоносно лекарство, дори да ме моли за това и няма да му дам такъв съвет. На никоя жена няма да дам лекарство да пометне. Никога не ще дам на жена песар. Ще запазя живота си и своето изкуство чисто и непорочно. Няма да се занимавам с разтрошаване на камъни (в пикочния мехур). Тази операция ще предоставя на ония, които се занимават с това. Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само, за да лекувам някой болен, като се държа чист от всякаква неправда или сластолюбие към мъжете, децата и жените, били те свободни или роби. Всичко, каквото видя или чуя при изпълнение на своята професия и което не бива да се разправя, аз ще запазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено. Дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и живота и да стана прочут за вечни времена, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава. Ако започнеш да говориш за възнаграждение, болният ще се убеди, че няма да го изоставиш. Ако не говориш по този въпрос, той може да си помисли, че го подценяваш. Трябва впрочем да знаеш, че болните по правило не познават благодарността. Болните в началото са почтителни и скромни, но по-късно хитри и неблагодарни. Колкото до богатите, когато са болни, се разтапят от обещания, а после се извиняват под претекст, че още не са придобили своите доходи.

2020.11.02 | 15:25

69
Мангърка, пак ли ни тровиш бе?
Валентин Ангелов

2020.11.02 | 12:38

67
Този е бивш психолог в МВР .В МВР , освен Боклук нищо друго не се пръква.Кажете на този паразит че , демагогията му не върви.Да се гръмне и да освобождава място на млади , необвързани.
Чери

2020.11.02 | 12:18

66
Мангъров не е нито луд, нито търгаш. Тези от официозните структури какво постигнаха-нищо. Нито има реална картина на заболелите, нито на починалите от какво всъщност са починали, нито подготвени болници, нито подготвени лекари. Цъфна наяве колко значи хипократовата клетва за част от медиците. В крайна сметка пак чакаме едни пари от ЕС, които "нашите" хора да усвоят.

2020.11.02 | 11:39

65
Корнела Нинова, защо не отиде да се лекува при Мангъра, а отиде при истинските специалисти във ВМА? Лицемерка!

2020.11.02 | 11:36

64
Вафла Куку-руку, вече ще се казва Мангърка.
i

2020.11.02 | 10:17

62
и сега какво - мангъров е виновен, че има болест??? оня с джипа вместо да обикаля горите и поляните да жеше обиколил болницте. имаше цяло лято за подготовка за пандемията. много ясно, че като почне студения сезон рязко ще се засили заболеваемостта. не чух да се предприемат някакви мерки. взел да ми се хвали от пъна, че мудис ни вдигнала кредитния рейтинг. голям келепир.

2020.11.02 | 11:35

63
Къв си прост! Той не е виновен, че има болест. Виновен е, че разпространява простотии, на които вярват по простоватите хора.
СТАРА ЗАГОРА

2020.11.02 | 09:26

61
НЕ Е ИЗВЕСТНО КОЙ ПЛАЩА НА ДОЦ. МАНГЪРОВ ДА КОМЕНТИРА ПРОБЛЕМА С КОВИД 19, ЧЕ УЖ НЯМА НИЩО И НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМА СТРОГИ МЕРКИ СЛЕД КАТО ЗАРАЗАТА НАРАСНА С НАД ХИЛЯДА ЧОВЕКА НА ДЕН. СПОРЕД МЕН ТОЗИ ЧОВЕК Е ЛУД С ЖЕЛАНИЕТО НА ПОВЕЛИТЕЛИТЕ МУ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА НАМАЛЕЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ ОТКОЛКОТО ЖИВИ ДА ИМ СЕ ПЛАЩА - ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ. ТОЗИ ТИП ВЗЕ ОТ СИНА МИ 200 ЛЕВА ЗА КОНСУЛТАЦИЯ КАТО МУ КАЗА, ЧЕ МУ НЯМА НИЩО И АКО НЕ БЯХА ГО ПРИЕЛИ НА ЛЕЧЕНИЕ ВЪВ ВМА, СИНЪТ МИ ЩЕШЕ ДЕ УМРЕ УХАПАН ОТ КЪРЛЕЖ. ДА БЛАГОСЛОВИМ ДОКТОРИТЕ КОИТО ОТКРИХА БОЛЕСТТА И ГО ИЗЛЕКУВАХА.
sad

2020.11.02 | 05:07

60
Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти===>>> webjobs.best

Добави коментар

Водещи новини