РИОСВ спря централата за биогаз в село Труд

Пловдивската екоинспекция установи, че не се изпълнява заповедта за принудителното спиране на биоцентралата в село Труд, съобщава БНР.

След получен сигнал на "зеления телефон" за поредно обгазяване на района и продължаващо зареждане на ферментаторите със суровина, инспектори от РИОСВ и представители на всички институции, имащи отношение към работата на биоцентралата, са извършили незабавна проверка.

Проверяващите са открили, че единият от боксовете на централата е бил пълен с брикети от слама, течността в перколатната вана е била с по-голям обем в сравнение с този отпреди два дни. Забелязан е и товарен камион, движещ се към съоръжението.

Спират биоцентралата в село Труд след множество сигнали на граждани

Освен това дебитът на производствения биогаз не е спаднал въобще за повече от 48 часа и продължава да е около 80 % . Екоинспекторите са поставили 7 оловни пломби на всички входове на инсталацията, от които е възможно внасянето на суровина за работата ѝ, като са пломбирани също входовете към ферментаторите и крановете.

На оператора е връчена и покана за получаване на пореден акт за установяване на административно нарушение. От РИОСВ - Пловдив са категорични , че стриктният контрол ще продължи до окончателното спиране на мощностите. Заповедта за това е от 12 октомври.

При установяването на последващи нарушения ще бъдат наложени и още по-тежки санкции на предприятието.

 

Коментари

  1. 2020.11.01 | 10:51
    Когато раздава ха Евро средства за зелена енергия нямаше проблеми.Сега ги затварят?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет