През октомври са проверени над 350 собственика на домашни кучета в столицата

От 23 до 30 октомври инспектори и еколози извършиха 140 проверки на собственици на кучета. Издадени са осем фиша за водене без повод. През целия месец октомври са проверени над 350 собственика на домашни кучета в столицата, съобщиха от Столичния инспекторат.

Служителите на инспектората съвместно с еколозите от районните администрации и органите на реда, от 23 октомври до 30 октомври в часовете от 07.30 до 09.00 и от 16.30 до 18.00 ч., са извършили проверки в Борисовата градина, парковете "Заимов" и "Възраждане", Южния парк и парк "Хиподрума".

Проверките са с цел почистване след дефекация на домашните кучета, водене на повод, документи и поставени микрочипове, както и задължителната ваксинация против бяс. Проверени са 140 собственика на домашни любимци, като на осем са съставени на място глоби с фиш за водене на кучетата без повод. Не е констатирано непочистване след дефекация на животните. През октомври са проверени над 350 собственика на домашни кучета.

Ново проучване разкрива богатата история на кучетата

При ежедневните проверки се наблюдава тенденция за стриктно спазване на изискванията за разхождане на домашни кучета. Забелязва се също, че стопаните на кучета използват изградените площадки за свободно разхождане на любимците си. Такива специално оградени площадки има в парк "Хиподрума", в парк "Св. Св. Петър и Павел", парк "Гео Милев", Южен парк, Градина "Алжир" и много други.

Коментари

  1. 2020.10.30 | 22:49
    Ей кретени, да ви го набутам в гърленцата !!!! Ходете вие цял живот на повод ....
  2. 2020.10.30 | 22:47
    А някой следи ли ги тях къде пикаят и дрискат .... ??
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет