Офицерите от випуск „Добруджански“ на Военна академия „Г.С.Раковски“ получиха днес дипломите си

Осемдесет и трима офицери от випуск „Добруджански“ на Военната академия „Г.С.Раковски“ получиха днес, 30 октомври, дипломи за завършено висше образоване – степен „магистър“, по специалността „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво”. В тържествения акт за връчване на дипломите участва началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Имате шанса да завършите в историческо време за Българската армия и Въоръжените сили. Започналият процес на модернизация на Въоръжените сили е необратим, необходим и гарантиран от държавното ръководство. Процесът е дълъг и труден, пред нас стои задачата да превърнем отделения скъп ресурс на държавата в реални отбранителни способности“, заяви в обръщението си към випускниците адмирал Емил Ефтимов.

„Вие, офицерите, които сега завършвате военната ни Алма Матер, ще претворите в действие Плана за развитие на Въоръжените сили и Инвестиционния план-програма. Вие ще демонстрирате на държавата и обществото новата организация на Въоръжените сили и новите способности. Пред вас стои задачата да оползотворите усилията на поколения офицери. Убеден съм, че ще изпълните тази отговорност“, категоричен беше началникът на отбраната. 

Той отбеляза нестандартните условия, наложени от противоепидемичните мерки, в които офицерите завършват  обучението си.

„Предизвикателствата бяха пред командването и преподавателите на Военната академия, но най-вече пред вас – да оползотворите в максимална степен времето на обучение, да осмислите материала и нивото, за което се учите, за да завършите курса с нов поглед към службата, взаимовръзките във Въоръжените сили, щабната работа, планирането и провеждането на ученията, ресурсите и комуникационно-информационната среда, която е от критична важност за трите вида Въоръжени сили“, заяви адмирал Емил Ефтимов.

Той пожела на випускниците да поддържат своя критичен и мислещ поглед и в бъдещата си служба във Въоръжените сили.  

Девет са отличниците на випуск „Добруджански“ – втора смяна в специализациите  „Военноморски сили”, „Логистика” и „Комуникационни и информационни системи”. Заедно с колегите си от Българската армия днес дипломи за отлично завършено образование във Военна академия „Г.С.Раковски“ получиха и двама офицери от Република Северна Македония. Първенец на випуск „Добруджански“ е капитан III ранг Любомир Иванов от специализация „Военноморски сили“, професионално направление „Военно дело“.

Здраве, благополучие и сбъднати мечти пожела началникът на Военна академия „Г.С.Раковски“ генерал-майор Груди Ангелов в обръщението си към випускниците. „Днес вие получавате признание за усилията, които положихте по време на обучението си във Военната академия и усъвършенствахте своите умения за вземане на правилните управленски решения. Военната академия ви даде насоките, но постигането на бъдещите ви успехи зависи единствено от вас. Дипломата е не само израз на придобити знания и опит и нови компетентности, но и огромна отговорност. Помнете, че не е достатъчно само да се учиш и подготвяш, трябва да умееш да поемаш отговорност, да бъдеш лидер и пример за подражание в службата и в живота. Това е необходимо на армията и на обществото днес“, посочи той.

Офицерите от випуска - редовна форма на обучение, бяха произведени в по-високо звание и получиха новите си назначения за служба в Българската армия.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет