Над 100 човека от община Банско ще продължат да получават топъл обяд

Над 100 човека от община Банско, които са извън услугите на Домашния социален патронаж, ще продължат да получават топъл обяд, съобщиха от пресцентъра на общината. С решение на общинските съветници на проведено днес заседание на Общински съвет - Банско, хората в нужда ще получават тази помощ, но като местна дейност след одобрение на проект за директно финансиране по програма "Топъл обяд", съобщиха от общината.

На днешната редовна сесия е одобрена и нова Наредба за поддържане и опазване чистотата и управление на отпадъците на територията на община Банско, съобщават още от пресцентъра. Съветниците са подкрепили предложението на кмета Иван Кадев община Банско да кандидатства за финансиране на мерки за превенция от COVID-19. За целта ще бъдат използвани средства, натрупани по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, допълват от общината.

Борисов към министрите: Не залитайте със забраните! Обгрижвайте хората и бизнеса!

Общинските съветници са взели решение да бъдат закупени 17 термални дисплеи за всички училища и детски градини в общината, както и термална рамка за общинската администрация, което е на стойност близо 50 хиляди лева.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет