За община Плевен са необходими 372 преброители, до момента желаещите са 180

За населените места в община Плевен за предстоящото Преброяване през 2021 година са необходими 372 преброители, а досега са подали документи 180 желаещи да се включат. Това е 48.4 на сто от необходимото, съобщиха от общинската администрация в Плевен.

Нужни са и 98 контрольори. Подали са документи 21 души, което е 21.4 на сто от нужното. Желаещите са доста по-малко от постигнатото средно ниво за страната, сочат данните. Според НСИ към настоящия момент общо за страната са набрани 53.3 на сто от необходимите преброители и 61.7 на сто от контрольорите, допълват от община Плевен.

От Общинската преброителна комисия в Плевен подчертават, че срокът за набиране на кандидати е удължен до 16 ноември и очакват още желаещи да се включат като подадат документи в Центъра за административно обслужване на Община Плевен - площад "Възраждане" - 4. От бъдещите преброители и контрольори се очаква да извършат голяма по обем и отговорна работа, изтъкват от комисията.

Заплащането на труда им ще бъде директно обвързано с качеството на попълнените от тях преброителни карти и броя на лицата, сградите и жилищата в преброителния им участък. Преброителите ще бъдат ангажирани от 8.00 часа сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя.

Това е времето, през което те ще имат право да посещават домакинствата, поясняват от комисията в Плевен.

Коментари

  1. 2020.10.30 | 12:53
    ГЛУПОСТИ, поканете "математика-професор" Константинов и ТОЙ ще Ви каже ЦИФРИТЕ за нула време!!! За какво да ХАРЧИТЕ излишно ПАРИ?!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет