Протестно шествие и блокада в Момчилград заради завода за торове

Протестно шествие се подготвя в Момчилград срещу замърсяването на въздуха от страна на предприятие за преработка на птича тор. Това обявиха самите организатори. Те се събират днес в 10 часа в централната част на родопския град. Планирали са и блокиране на пътя за „Маказа“ и Крумовград, предаде 24rodopi.com

Kоминът на предприятието за обработка и производство на органична тор край село Багрянка е източникът на задушливата миризма, която от дни се усеща в Момчилград. Това са констатирали експерти, извършили проверка миналия петък по заповед на кмета Илкнур Кязим.

Жители на родопския град сигнализираха за силна задушлива миризма на птича тор и амоняк, която се усеща от петък в града, особено в сутрешните часове.

Спират биоцентралата в село Труд след множество сигнали на граждани

Метеорологичните условия към момента пък са спомогнали за разпространението на миризмата към Момчилград и образуването на температурна инверсия.

Сигнализирана е Екоинспекцията в Хасково за възникналото замърсяване, като е поискано да се извърши незабавна проверка на съоръженията на предприятието с цел установяване на ефективността на съоръженията за пречистване на въздуха. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет