Критично положение и с болницата в Попово

30 октомври 2020 08:00

Критично положение и с болницата в Попово
© Pixabay
536 1

Критично положение и с болничната помощ в МБАЛ Попово. Общинската болница е с препълнени отделения, а случаите на пациенти с COVID-19 също се увеличават.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23407

Това наложи от лечебното заведение да поискат нови 10 легла. Оказва се обаче, че може да има проблем с разкриването на допълнителни места в отделението за борба с инфекцията.

„Отделението разполага с 19 легла, но към този момент за лечение са приети на лечение са 25 болни“, казва лекуващият лекар д-р Колева.

Тя добавя, че колегите й се справят много трудно. Двама от тях и четири медицински сестри вече са положителни за заразата. Те са в добро състояние и не се изисква стационарно лечение в болницата. „Смятана на отделения и преобразуването на екипи променя и затруднява начина на работа. Надяваме се, че всичко ще се нареди“, казва д-р Колева.

„Търсим лекари за различни специалности. Търсим и медицински сестри. Имаме няколко уговорки с медици, но в системата на здравеопазването е много трудно. Лекарите са застаряващи и не можем да намерим начин да задържим младите специалисти в нашия град“, обясни управителят на МБАЛ Попово – Йовчо Яков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23407

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
536 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2020.10.30 | 08:46

1
Когато държавата се управлява от диктатор нещата никога няма да бъдат добре.

Добави коментар

Водещи новини