Критично положение и с болницата в Попово

Критично положение и с болничната помощ в МБАЛ Попово. Общинската болница е с препълнени отделения, а случаите на пациенти с COVID-19 също се увеличават.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15775

Това наложи от лечебното заведение да поискат нови 10 легла. Оказва се обаче, че може да има проблем с разкриването на допълнителни места в отделението за борба с инфекцията.

„Отделението разполага с 19 легла, но към този момент за лечение са приети на лечение са 25 болни“, казва лекуващият лекар д-р Колева.

Тя добавя, че колегите й се справят много трудно. Двама от тях и четири медицински сестри вече са положителни за заразата. Те са в добро състояние и не се изисква стационарно лечение в болницата. „Смятана на отделения и преобразуването на екипи променя и затруднява начина на работа. Надяваме се, че всичко ще се нареди“, казва д-р Колева.

„Търсим лекари за различни специалности. Търсим и медицински сестри. Имаме няколко уговорки с медици, но в системата на здравеопазването е много трудно. Лекарите са застаряващи и не можем да намерим начин да задържим младите специалисти в нашия град“, обясни управителят на МБАЛ Попово – Йовчо Яков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15775

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.30 | 08:46
    Когато държавата се управлява от диктатор нещата никога няма да бъдат добре.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет