Зам.-министър Андонов и министър Вълчев откриха реновирания басейн „Мадара“

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 присъстваха на официалното откриване на ремонтираната и модернизирана учебно- плувна база „Мадара“ към Национална спортна академия „Васил Левски“.

Зам.-министър Андонов изказа благодарност към министър Вълчев и ректора на НСА проф. Николай Изов за перфектното изпълнение на проекта по реновирането на плувната база. „Вярвам, че този басейн ще продължи успешно да изпълнява не само спортната и учебната, но и социална си функция и пожелавам от него да излязазт много успешни кадри, които да прославят България по света“, каза той.

По време на реконструкцията изцяло е подменен покривът на сградата, ремонтирани са съблекални, бани, облицовките на басейна, както и частично инсталацията.

 

Подменена е системата за пречистване на водата, извършен е ремонт на сауната, монтирани са нови стъклопакети, нови стартови блокчета и оборудване. Николай Изов подчера, че басейнът отговаря на всички хигиенни норми и на изискванията за енергийна ефективност.

Ректорът на НСА благодари на министър Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във за подкрепата, която оказва за реновирането на спортната инфраструктура в академията. ММС финансира два проекта за ремонт на хандбална зала и модернизация на център за хвърляния.

Коментари

  1. 2020.10.29 | 15:34
    Българската дума е обновен, а не реновиран! Пишете и говорете български!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет