Удължават се сроковете за прием на заявления и отчитане по схемите за държавни помощи

Поради усложнената епидемиологична обстановка в страната, от Държавен фонд "Земеделие" са взели решение за удължаване на сроковете за прием на заявления и отчитане по схемите за държавни помощи, съобщиха от пресцентъра на ДФ "Земеделие".

Целта е да се ограничи струпването на голям брой хора в офисите на областните дирекции, а с променените срокове се дава възможност всички желаещи да подадат документи.

Над 13 млн. лева компенсации за пострадалите от сушата области

По помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период ще се приемат заявления от 12 октомври до 10 ноември, а отчитането ще става до 20 ноември.

За помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете за 2020 г. ще се приемат заявления до 10 ноември. За помощ de minimis за земеделски стопани, отглеждащи крави, юници или биволи, овце майки и кози майки заявления ще се приемат от 20 октомври до 16 ноември.

За помощ de minimis за земеделски стопани отглеждащи плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза ще се приемат заявления от 26 октомври до 16 ноември.

По помощ за подкрепа за осигуряване на ликвидност на земеделските стопани, извършващи дейност в първичното селскостопанско производство за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19 заявления ще се приемат от 8 октомври до 10 ноември.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет