Служители на МВР протестират пред сградата на ОДМВР - Благоевград

Служители на МВР излязоха днес на протест пред сградата на Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ в Благоевград. Те използваха обедната си почивка, за да се включат в протеста на колегите си от различни градове в страната с искането за увеличение на заплатите.

На национално ниво не виждаме достатъчно яснота по въпроса дали МВР се приема за администрация, която е натоварена с мерки за овладяване на пандемията и справяне с последствията от COVID-19, каза пред журналисти председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Във връзка с работата на полицаите на първа линия, Попов даде пример с КПП-тата през пролетта, както и натовареността на граничните полицаи във връзка с променящите се изисквания за влизане в страната на български и чужди граждани. Контролът и наблюдението на поставените под карантина лица също са възложени на служители на МВР.

90-ти ден на антиправителствени протести в столицата

Има хиляди случаи на отклоняване от карантина, а за да стигне един такъв случай до съда, по него работят между 5 и 7 служители на МВР, каза още Валентин Попов. На този етап не се отменя предвиденият национален протест на 8 ноември, когато е и празникът на полицията. След края на работния ден своята позиция под формата на протест ще изразят служителите на МВР в Сандански и Гоце Делчев.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет