Главното мюфтийство в България: "Шарли ебдо" е сатанинско списание

Корицата на последният брой на списание Шарли Ебдо удари дъното на безсрамието, дебелоочието, вулгарността и на не зачитането на човешките права и достойнство с този дързък опит на провокация. Това се казва в позиция на Главното мюфтийство в България, в която остро се осъжда последния брой на списанието, на чиято корица е нарисуван президента на Турция Реджеп Ердоган.

Публикуваме позицията без редакторска намеса: 

Свидетели сме на всичко това благодарение на окуражителните постъпки на президента Макрон, който е тръгнал по стъпките на неофашисткия начин на водене на политика и реторика.

Привикаха френския посланик в турското външно заради карикатурата с Ердоган

Остро порицаваме това сатанинско списание, което антагонизира нашия свят и пречист пратеник Мухаммед (с.а.с). Мюсюлманско изповедание в България заявява своята категорична позиция против всяка проява на посегателство на религията, нейните светини и човешкото достойнствo.

След оскверняването на пратеника Мухаммед (с.а.с) с публикуваните карикатури, този път списание Шарли Ебдо e взел на прицел и президента на Република Турция господин Реджеп Таййип Ердоган. Мюсюлманско изповедание в Република България остро осъжда този отвратителен опит за разпространение на расизъм и омраза.

Така наречените карикатури са гнусни и лишени от чувство за човешко благоприличие и хуманизъм. Това е гавра с личността и достойнството на хората.

Erdogan : dans le privé, il est très drôle ! Retrouvez : Laïcité : zoom sur le CCIF par Laure Daussy Voyage...

Публикувахте от Charlie Hebdo в Вторник, 27 октомври 2020 г.

Мюсюлманско изповедание още веднъж подчертава, че свободата на словото и на печата трябва да бъдат в рамките на човешката етика и отговорност, да не погазва правата и свободите и да не накърнява другите.

Ние следва да сме чувствителни към темите, които остро погазват личността, защото това е в основата на толерантността и доброто съжителство между различните в едно общество.   

Коментари

 1. 2020.10.29 | 10:54
  Време е пак да ги думнат, ама тоя път наистина!
 2. 2020.10.29 | 10:11
  da bre da si e te maikata manafska to celiat sviat e ot nevernici samo vie arabskite manafi propoviadvate pravata viara sas koiato ucite i proizvejdate ubiici i prestapnici kolko hora izbihte po sveta manafi zaradi vashata prestapna religia
 3. 2020.10.29 | 10:09
  Кой ви пита вас бе......михлюзи
 4. 2020.10.29 | 10:08
  това добре, а защо една ислямска организация не осъди поне веднъж зверските убийства в цяла европа извършени от ислямисти в името на пророка мохамед и алаха???? явно тайничко потриват доволно ръчички. а като ги осъдиш викат в един глас - расизъм, омраза, нетолерантност, ислямофобия и т.н.
 5. 2020.10.29 | 09:38
  Сега Google плаща $ 11570 до $ 12500 на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя==>> Smartlife3.com/
 6. 2020.10.29 | 09:32
  А защо не обявихте ислямистките терористи за сатанински изчадия ,а мълчахте и се радвайте за всеки обит неверник .
 7. 2020.10.29 | 09:23
  Мюфтийството не се възмущаваше от карикатурите на Мохамед, но карикатурите на Ердоган го възмущават.
 8. 2020.10.29 | 09:21
  ГЛАВНОТО МЮФТИЙСТВО ДОКАЗА ЧЕ СА ТУРСКИ ШПИОНИ. АРЕСТИ СЪД И ЕКСТРАДАЦИЯ ПРИ ЕРДОГАН!
 9. 2020.10.29 | 09:15
  Като не ви харесва не го четете. Ако не ви харесва свободата на словото в Европа , папуснете я . Ако напуснете няма да ни липсвате .
 10. 2020.10.29 | 09:13
  Еми значи трябва да ви е любимото списание,защото на вас цялата религия ви е сатанинска и античовешка!!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет