Политолог: Политизирахме и горкия коронавирус – мерим си карантината

Не можем да преписваме толкова много вини на горкия коронавирус, сякаш се опитваме и него да политизираме. Обществото ни е разделено на "про-" и "анти-" по отношение на вируса и на това кой на колко му е дълга карантината. Но това така или иначе е битка в целия свят. Такова мнение сподели в студиото на "Още от деня" по БНТ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

,,На практика живеем във висока степен на неизвестност и неопределеност. Освен че няма отговор кога ще има ваксина или кога ще приключи цялата тази пандемия, тази криза предполага не само икономическа, но и политическа криза, тъй като вече наблюдаваме сблъсък между либералното и консервативното'', каза още тя.

Трудно се прави далекобоен бюджет. Ситуацията изисква висока степен на надпартийно виждане на проблема. За бюджета догодина се дават страшно много пари, с които да се покрият някои кризисни ситуации. За да управляваш един процес, се правят едни анализи и прогнози. Когато няма информация обаче, много трудно е да критикуваш това, което се случва тук и сега, смята политическият психолог по темата с бюджета за 2021 година.

Борисов към министрите си: Работете, не обръщайте внимание на злобните коментари

,,Протестите са реалистичен фактор, друг е въпросът, че загубиха енергия, защото допуснаха много грешки в позиционирането си, в липсата на лидерство'', допълни проф. Христова.

Според мен това е върховната еманация на опростенчеството в политическото говорене и противопоставяне, това не е темата на България, обществото и хората, но законът е еднакъв за всички и трябва да се спазва, но това не е дневният ред на обществото, коментира темата с COVID-19 политическият анализатор Росен Карадимов.

Кадър: БНТ

МС одобри проекта на Закон за държавния бюджет за 2021 година

,,Ако през март и април хората бяха уплашени от нещо непознато, като че ли хората поопознаха тази ситуация, но не знаят какво ще последва в икономически план за страната. Пандемията се използва като мотив за целите на бюджета, което е много грозно. Питам се каква е разликата между март месец и ноември относно неизвестността на планирането. Според мен разлика няма. Това е начин да се предложи бюджет, който да направи един 5-милиарден дефицит в рамките на пет месеца. Това е бюджет, целящ да се създадат едни определени електорални нагласи'', обясни Карадимов и напомни, че "битката за бюджета" ще се определи на полето на парламента, а не в президентството или правителството.

Само в парламента може да се чуят и аргументите на управляващите, и аргументите на опозицията, посочи той.

Коментари

  1. 2020.10.29 | 01:05
    Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
  2. 2020.10.28 | 22:04
    Мафията си има партия....БСП/ДПС и другите производни....Да България, Изправи се, Движение 21, АБВ, Има такъв народ, Мафията в България си има и телевизия бТВ ...имаше си и банка КТБ.....сега си има сив кардинал в сянка Черепа...Мафията си има и легализиран лидер Радев, който размахва юмруче наляво надясно ....и Б.Б като натисна всичките изброени по горе да не грабят от народа и стана ....УАУ
  3. 2020.10.28 | 20:14
    не заслужава внимание.Обременена герберастка.Пълен блокаж.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет