Фандъкова разкри ще затворят ли столичните ясли и детски градини заради COVID-19

Виждате, че мерките се налагат заради увеличаване броя на заразените, които днес в София пак са много. С трима повече са пациентите, настанени на интензивно лечение. Това ни тревожи. Надявам се всички граждани да се включат активно в спазването на мерките. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която коментира ситуацията с коронавируса в столицата.

„Лично аз смятам, че преминаването дистанционно обучение трябва да се случи внимателно. В детските градини това е изключиртелно неудобство за родителите, но ще реагираме спрямо ситуацията. Не се налага затварянето на детските градини.

"Трябва да осъзнаем, че спазването на мерките е най-важно. Видяхме снощи и лекарите, които ни помолиха за това", коментира тя. 

"Не смятам, че има нужда от допълнителни мерки. Надявам се да имаме поне няколко дни, в които да видим как сегашните мерки работят. Притеснителното е, че във всички системи има хора, които се разболяват и са под карантина. В екипите на Общинска полиция също има такива. За това е толкова важно да спазваме мерките, никоя система не може да издържи. Например дори и машинистите в метрото са важни. Няма кой да ги смени", заяви още Фандъкова.

Кметът на София не скри, че в столицата недостигът на лекари и медицински персонал също е сериозен. В трите многопрофилни болници с COVID пациенти капацитетът е запълнен.

"Втора градска болница има легла, но няма персонал", даде за пример Фандъкова.

Коментари

 1. 2020.10.28 | 15:44
  Още от времето на социализъма имаше план бул. Сливница да бъде продължен покрай Владайската река до Кремиковци и магиатрала Хемус. Не трябва всичко започнато през социализъма да бъде отричано.Защото и метрото тогава беше започнато въпреки че го бяха спрели. Но сега политиците се хвалят с метрото и е гордост за София. Сега най важното за София е: да се продължи бул. Сливница до магистрала Хемус.Така ще се свържат двете икономически зони Кремиковци и Божурище напряко през центъура. Кръстовищата трябва да бъдат с надлези. Освен това докато не се построй голям закрит Национален футболен стадион, българските отбори ще бъдат най слаби на Балканския полуостров. В момента националите ни са най слаби в Европа и ще бъдат още по слаби.
 2. 2020.10.28 | 14:57
  Не трябва селяците в кметството да забраняват изграждането на небостъргачи. Дори не трябва да ги ограничават на две места само. Това са налудничави идей. Такива съботьори не трябва да се допускат в кметството. Защото София трябва да се гордее със съвременни креативни и красиви истински небостъргачи. Това ще са новите символи на столицата.
 3. 2020.10.28 | 14:47
  Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ===>>>Careerclub9.com
 4. 2020.10.28 | 14:43
  Метрото е най хубавото нещо на София. Но за да бъде ефективно трябва на всяка метростанция да се направят многоетажни паркинги. В центъра трябва да има още пешеходни зони и много зеленина. Колизеума трябва да се възстанови.Бившият ЦУМ е най подходящото място за Национален Исторически Музей НИМ. Дано се намерят разумни хора в кметството който ще служат на града и на хората.
 5. 2020.10.28 | 14:23
  Фандък в София няма градски тоалетни. Трябва преде кметството да ползват за тоалетна. Освен това също като комунистите правите грозни паметници който загрозяват столицата и цялата държава. Тези който с партийните фирми ограбват държавата нека Господ ги накаже да страдат семействата им.
 6. 2020.10.28 | 14:01
  Освен че не правят навеси на спирките от кметството ги разрушават. Преди да направят ремонта на ул. Тодорини кукли до стадион Аспарухов, в посока към ж.к.Левски много спирки разрушиха. Дано следващия кмет се грижи за хората и ги направят.
 7. 2020.10.28 | 12:55
  Уродливата крадлива грозна самоковска жаба
  1. 2020.10.28 | 13:53
   що му обръщаш внимание той и тея на площада са с мозъчни увреждания
  2. 2020.10.28 | 13:35
   Изключително просташките ти коментари взеха да ме изнервят сериозно! Спри с този повсеместен хейт, психо!
 8. 2020.10.28 | 13:52
  Направете навеси с пейки по спирките на градския транспорт. Защото в студено и влажно време много хора бързо ще се разболеят ще има и много жертви. Направете нещо което ще бъде в полза на хората. С милиардите който прахосвате си купете много свещи.
 9. 2020.10.28 | 13:38
  Задължително трябва да ги затворят .
 10. 2020.10.28 | 12:56
  Отдавна трябваше да бъдат затворени вируса се разпространява там където им струпване на хора както и всички заведения Българина е разпасан не спазва никакви правила.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет