Лавина от възмущение предизвика пирът по време на чума в Сливен

Въпреки строгите мерки срещу COVID-19 и многото заразени в Сливен се проведе панаир по случай Димитровден. Това стана повод за гневни реакции в социалната мрежа "Фейсбук".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16218

Снимка на празнуващи, които се разхождат без маски и никаква дистанция и дори се возят на гондола, се разпространи в мрежата и предизвика стотици коментари.

"Панаирът в Сливен - 26 октомври 2020 г. Пир по време на чума. Без работа не може, без училище е лошо, а панаир да се отложи - толкова ли е непоносимо?", написа в личния си фейсбук профил политологът Огнян Минчев по повод станалото в града.

"Протести, панаири, фестивали, мачове, дискотеки, чудесна пандемия си караме. После Мангъров, Първанова и останалите са ни виновни", написа в личния си фесйбук профил продуцентът и фотограф Виктор Димчев, който от самото начало на протестите в София следи числеността им.

От 0 часа тази нощ влязоха в сила временни рестриктивни мерки за нощните заведения в Сливен. Градът е в червената зона на Covid-19.

Тържествата протекоха според предварително планираното в културния календар на града и приключиха часове преди влизане в сила на забраната на областния управител за временно спиране на работата на нощните клубове. При събитията на закрито, организаторите се постараха да се спазват всички противоепидемични мерки. Тържествената сесия на местния парламент се състоя при строго определен ред - налагане на ограничение на присъстващите в залата, седнали през седалка и прочие. На главната улица бяха разположени всякакъв тип сергии, а хората се тълпяха да си купят нещо от този есенен панаир. Без дистанция, а в повечето случаи и без маски.

Учители и ученици сред новорегистрираните Covid-случаи в Сливенско

"Моето мнение е, че сергиите трябваше да бъдат на по-големи разстояния или изобщо да не се организират тържества, щом не може да се спазват мерките", казаха пред БНР сливенчани.

"Ние винаги си спазваме рестрикциите за работа и мерките, капацитетът ни е намален наполовина, всеки гледа си спаси работата", това пък коментираха група дисководещи, които излязоха и на протест срещу заповедта на областния управител за затваряне на нощните клубове. Те обявиха, че им отпадат вече платени празненства, хората се отказват от страх, а бизнесът трудно ще оцелее.

Междувременно местата в болниците в областта за лечение на Covid-19 намаляват.

"И във вътрешно отделение, и в инфекциозно леглата са запълнени на 100%, имаме запитване и от Бургас за насочване на болни и от там, обслужваме и Нова Загора", заяви началникът на военна болница д-р Илиян Комитов, който обяви през медиите, че търси доброволци - лекари медицински сестри и санитари, защото неговият екип е на ръба на силите си.

"В момента имаме заети 40 легла с коронавирусни пациенти и 10 легла с пациенти с хепатит, имаме свободни 4 легла", посочи д-р Васислав Петров от МБАЛ" Д-р Иван Селимински".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16218

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.27 | 23:01
  Искам да попитам защо не сте ми поискали разрешение за да използвате снимката?
 2. 2020.10.27 | 22:02
  Орките са неспасяеми-всички зарази идват от тях
 3. 2020.10.27 | 20:36
  Нито чума, нито пандемия има!!! Само манипулация!
 4. 2020.10.27 | 19:24
  До "зрител" Бива бива простотия но твоето е комунистическа простотия.
 5. 2020.10.27 | 18:06
  Колко нагло възмутени граждани нямали че 104 ден на центар на София е панаир и са без маски и сеят зараза а мишоците веднага изскочиха възмутени че някъде имало панаир . От софиският БКП панаир три месеца и нещо тръгва заразата и възмутени няма нито ред от журналистите
  1. 2020.10.27 | 19:22
   Те комунистите винаги са били ЗАРАЗА. То комунизма е ЗАРАЗА за ПЛИТКОУМНИ БАЛЪЦИ.
 6. 2020.10.27 | 18:34
  Да се въведе вечерен час в София. Да се забранят манифестациите на така наречените "протестиращи" по площадите на страната. Да се изправим в цял ръст и единни срещу пандемията.
  1. 2020.10.27 | 19:18
   На майка ти в устава да го слагам всяка вечер след вечерният час
  2. 2020.10.27 | 19:15
   Да го въведа на майкати !
 7. 2020.10.27 | 18:49
  Чума... Ама че лъжа! Аз искам вас медиите наистина ИСТИНСКА чума а ви хване, всичките сте лайна!
 8. 2020.10.27 | 18:40
  Ама то традисиа бааааааааааа не мож да пипат на сиганнте трандисиите вирос мирос нама сначение бааа Булгаристан е за нас сиганте вие миргайте от вирос
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет