Проговориха близките на "възкръсналия" дядо в Сливен и разкриха какво е състоянието му

72-годишният Руси Русев от Сливен, който бе обявен за мъртъв, а след това се събуди в ковчег, продължава да е в тежко състояние в сливенската болница.

Предстои изписването на мъжа, но той не е контактен и за него ще трябва да се полагат специални грижи. Семейството му, което се прибра от чужбина, смята да заведе съдебни дела. Предполагат, че забавянето на адекватната медицинска помощ е влошило драматично състоянието на Руси.

Тежко остава състоянието на мъжа, който в Сливен обявиха за мъртъв

Съпругата и синът на Руси живеят в САЩ. Върнали се спешно в родината, но още не могат да осъзнаят абсурдната ситуация.

„След като получихме обаждане, че баща ми е починал, след няколко часа неговият братовчед от Ямбол каза, че е станало чудо и той се е размърдал. След това го карат в болницата и от тогава е там. Състоянието му не е добро. И според докторите не е добро, не могат да кажат, точно как ще продължи лечението. В момента той има нужда от невролог”, обясни синът Веселин Русев.

„Мърда си лявата ръка, има гримаси, но не е контактен”, каза още той пред Нова телевизия. 

Как мъж, обявен за мъртъв "възкръсна"?

„Това беше страхотен шок за нас. До последно сме разговаряли с него, той беше сравнително добре, пиеше си лекарствата. Той е много подвижен човек. Занимава се с йога почти цял живот. Просто бяхме шокирани не само изненадани”, обяснява съпругата Пенка Русева.

Роднините считат, че тези почти 7 часа, в които Руси е бил обявен за мъртъв и е бил оставен без лекарска намеса, са фатални за настоящото му изключително тежко състояние.

„За мен те са фатални. Не съм убедена, че това е била диабетна кома. В такова състояние всяка една минута е от значение, а това са часове”, смята Пенка Русева.

(Нова телевизия, близките на обявения за мъртъв мъж)

В момента продължава вътрешна проверка и в спешна помощ по случая. Има образувано производство и в прокуратурата. Семейството е категорично, че ще заведат дело за лекарска грешка. Надяват се Руси да се възстанови.

Коментари

 1. 2020.10.26 | 11:48
  Много е лесно на сина да обвинява други го! Защо е оставил баща си сам , не го е взел в Америка да се грижи за него , а сега някой друг му е виновен!
 2. 2020.10.26 | 11:11
  Пълно невежество, функционолна неграмотност и безнадежносте е в медицината и здравеопазването след 10-то ноемврийската престъпна, бандитска, и мутренска демокрация.За да оправдаят грешното лечение и смърта му ,ще го довършат неграмотнните
 3. 2020.10.26 | 11:08
  Този човек е дядо на внуците си, за Вас е или "този мъж" или "този Господин". Престанете с тези квалификации и се отнасяйте с нужното уважение.
 4. 2020.10.26 | 10:15
  Който се занимава с йога медитира и даже влизат в състояние на кома,т.е,починал.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет