Самоубийцата от "Бояна" била в следродилна депресия

  • 25 април 2012 06:36

  • 2174
  • 0
Самоубийцата от "Бояна" била в следродилна депресия
© Булфото

29-годишната Камелия Янакиева, която в понеделник вечерта се хвърли под влака София – Радомир, е била в следродилна депресия.

Преди да сложи край на живота си, в дома й в “Бояна” е открито мъртво 2-месечното й бебе Алекс. МВР разследва и версията за убийство. Депресията е превърнала жената в невнимателна и може тя да е причинила смъртта на сина си.

Според резултатите от аутопсията в Съдебна медицина, бебето имало двустранно счупване на черепа и хематом в мозъка. Не е ясно обаче как точно са получени тези травми, пише “Стандарт”.

Бащата Александър Стоичков е в шок и на медикаменти. Полицаите вчера направили опит да го разпитат, но не успели заради критичното му състояние.

Повече от седем години 29-годишната Камелия Янакиева и съпругът й се опитвали да имат наследници. Във фаталния ден лелята на малкия Алекс - Александра Стоичкова, се опитала да позвъни на няколко пъти, за да види как е нейният племенник и майка му. След като обаче не успяла да се свърже със семейството, решила да отиде на крака до фамилното жилище на "Панорамен път" 38 А. Ужасила се от гледката в апартамента във вход А. Малкият лежал в креватчето си в безпомощно състояние, а Камелия я нямало. Тутакси лелята позвънила на 112, грабнала малчугана и потеглила към "Пирогов". Именно там лекарите вече установили смъртта на бебето. И докладвали в полицията.

Сигналът за починалото момченце е подаден в столичната полиция в 18,30 ч. По същото време бащата бил на работа като шофьор във фирма, а майката била в неизвестност. Час по-късно във фаталния понеделник машинист изживява ужас на релсите, след като потегля от Централна гара за Радомир. В отсечката до кв. "Факултета" вижда на релсите жена. Започва да подава светлинен и звуков сигнал, набива рязко и спирачките. Тежката машина обаче не може да спре веднага. Влакът помита жената на релсите и разкъсва тялото й. Машинистът спира на метри по надолу. Експертизите по-късно показват, че ударът е със 75 км/ч. По това време никой не подозира, че починалата жена на релсите е майката на мъртвото бебе от "Бояна".

Полицаите намират по разкъсаното й тяло златни накити, над 100 лв. и няколко дебитни и кредитни карти, както и ключове от автомобил. Кола обаче в района не е намерена. След като установяват самоличността на жената, полицаите откриват автомобила й в гаража на кооперацията в "Бояна".

Камелия е от благоевградско село, а бащата Александър - от София. Съседите им в "Бояна" знаят, че те отскоро са родители. Виждали са и майката още докато била бременна, но не познават добре фамилията. Кооперацията, в която живеят, пък изглежда доста луксозно, на входа има и камери. Записите от тях вече са иззети от полицаите, защото трябва да се разследват всички версии. Освен тази за убийство полицаите работят и по версията за нещастен случай или за външен човек, който да е бил на гости по това време.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини