Шефове отказват служителите си от чашката

  • 25 април 2012 06:21

  • 555
  • 0
Шефове отказват служителите си от чашката
©

Шефове ще помагат на свои служители да се спасят от чашката. Те ще ходят на специални сбирки с алкохолика, членове на неговото семейство и психолог. Така началникът ще разбере на какъв тормоз е подложена фамилията и ще може да прецени как да се справи с увлечението на работника си.

С подкрепата от няколко страни зависимите към градусовите питиета успяват по-лесно да излязат от омагьосания кръг, обясни вчера на специален семинар доц. д-р Соня Тотева, шеф на Държавната психиатрична болница за лечение на зависимости в Суходол. За първи път този метод е приложен от проф. Худолин в Загреб. У нас той е въведен благодарение на европейска програма, уточни специалистката.

По думите й у нас с алкохол злоупотребяват около 340 000 души, като границата на дебюта е паднала на 12-годишна възраст. Все по-често чашката вдигат хора подвластни на стрес и депресия. У нас се напиват най-често с водка и домашна ракия, обясни доц. Тотева.

Кметове на различни градове са заявили готовност да откриват такива клубове по места. Един от най-запалените привърженици на идеята е градоначалникът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Интерес са проявили и от Русе, Банско и Варна, научи "Стандарт".

Последвайте канала на

555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини