Ако България беше футболен отбор...

  • 21 октомври 2020 16:38

  • 1836
  • 0
Ако България беше футболен отбор...
© Pixabay

Носи се слух, че собственикът има връзки и ще говори с хората, където трябва, и ще ни приемат в Шампионската лига. 

Как така „ще ни приемат“ бе, Тренер?! Не трябва ли да се класираме?

Трай сà, знаеш кви пари има в Шампионската лига. Като са казали хората, значи си знаят какво правят. Събери играчите за тренировка, две седмици не мога да ги видя всичките събрани накуп. 

Не може.

Как не може бе?

Вратарят се отказа от футбола, каза, че ще става инфлуенсър, отвори дискотека и направи благотворителен фонд за лечение на венерически болести. 

Добре, другите поне…

Пак не може. Защитниците не искат да излязат на терена. Чели са в интернет, че белите линии по терена са кемтрейлс и не искат да излязат, докато не ги изтрием. Страх ги е, че ги пръскат с болести. 

***

Колкото играчи са останали, който няма махмурлук, и който се е сетил, че има тренировка, излиза на терена. Боси. Доцент Мандръгъров е казал, че бутонките са измама и никой не може да играе футбол с бутонки. Освен това измежду резервите се носи слух, че Тренера има приятел, дето шие бутонки и целата работа е с цел измама и да се облагодетелстват. След два дена всички са контузени. Отлагат тренировката за като оздравеят

***

Оздравяват. 

Резервите правят партия, защото се чувстват ощетени. Кръщават я „Няма такъв отбор“. Отказват да им я регистрират, събират се, умуват, сменят името на „Има такъв отбор“. Регистрират се, печелят привърженици. Резервите стават титуляри, поради силна подкрепа от феновете, макар че никой не им стъпва на стадиона. Никой не успява да разбере откъде идва тая подкрепа. 

***

Собственикът плаща да приемат отбора в Шампионската лига. От УЕФА пращат комисари да огледат стадиона. 

***

Комисарите от УЕФА пристигат на стадиона. Там няма никой. Всички са поливали новата дискотека на бившия вратар. Двама са в кома, има трима с разтежения и един със скъсани коленни връзки. 

Комисарите разпитват Баце Геле домакина защо има овошки и царевица по тъч линията. Човекът обяснява, че собственикът кандидатства по Европрограма. След два часа учудващо печели процедурата и получава пари по еврофондовете за земеделие. Махат овошките и царевицата, вече не им трябват. 

Междувременно 16 земеделски фирми, които садят овошки, са загубили еврофинансирането и фалират, служителите им подават сивита да ги приемат в отбора. 

Приемат ги. Новите резерви. 

***

От УЕФА пращат нови комисари, за да намерят предишните комисари. Семействата им се тревожат. 

Няма и следа от старите комисари. 

***

Защо смърдите всички на умрел пор бе!

Не можеме да се изкъпем, Тренер!

Защо бе!

Жорката и Пацо беха на море в Италия, там в една модна дискотека са видели двама мъже да се целуват. 

Е, и?

Как „е и“, бе Тренер! Най-вероятно и те са станали геюви вече – от гледането, не моем се събличаме, да се къпеме пред тех! 

***

УЕФА праща трети екип комисари. От предишните два екипа няма и следа. 

***

Междувременно лявото крило иска да напусне, защото му се подиграват „на малцинство“, щото е левичар. Тренера едвам го навива да остане. Защитниците обаче пак не искат да излязат на тренировка, защото ги е страх от линиите по терена, че ги пръскат с болести. 

***

Неизвестни набиват лявото крило. Той се кълне, че са били защитниците. Свидетели няма. 

***

От УЕФА съобщават, че ако не им върнат комисарите, ще изхвърлят отбора от Шампионската лига. 

От отбора правят протест за излизане от Шампионската лига, така или иначе. Носят плакати: „Какво е направила Шампионската лига за нас?“, „Шампионската лига ВЪН!“ „НЕ НА Шампионската лига!“, „ШЛ=ЕвроГейски ценности“, „По-добре в руското първенство!“

***

От УЕФА правят пресконференция и казват, че не са виждали подобно нещо. Никога. Правят извънредно заседание, да решат какво да правят с тоя отбор. 

Решават с добро да ги залъжат. Предлагат, ако им върнат комисарите, да им уредят мач с Ювентус. 

Защитниците напускат тренировката и заявяват, че Ювентус не съществува, че е световна измама и конспирация. 

Някой виждал ли е Ювентус, а! Не е, нали! 

Доцент Мандръгъров излиза по телевизора да каже, че Ювентус е измама и не съществува. Лъжат ви, за да ви накарат да носите бутонки. 

***

УЕФА обявява комисарите си за безследно изчезнали. Изплащат застраховки на семействата им. 

***

Новата жена на стария вратар празнува годишнина от слагането на третия силикон. Събирането е в новата дискотека на стария вратар в Студентски град. 

***

Откриват комисарите на УЕФА да се скитат из Студентски град. Никой от тях няма спомен какво му се е случило. Някои не могат да си спомнят кои са. 

*** 

От благодарност УЕФА все пак урежда демонстрационния мач с Ювентус. От ръководството пишат писмо с молба да се отложи, защото отбора, след купона в Студентски град, се лекува от коварна венерическа болест. Отлагат мача. 

*** 

Доцент Мандръгъров излиза да каже, че венерическите болести не съществуват, а дори да съществуват, са като обикновено грипче. И, ако не е така и не изчезнат до юли, той ще си скъса дипломата. 

***

Идва юли. 

Всички още са болни. Доцент Мандръгъров не си къса дипломата, а подава сиви да стане лекар на отбора. 

***

Пишат фалшиви отрицателни тестове за венерически болести на играчите, за да отидат да играят с Ювентус най-после. 

***

Отборът не може да замине за мача, защото собственикът е писал клубния автобус „товарен автомобил“, за да плати по-малък данък. На митницата ги връщат. 

Междувременно на стария вратар му се ражда дете от жена, която смътно си спомня от предишно празненство. 

Всички се събират да полеят случая. 

Двама са в кома, има трима с разтежения и един със скъсани коленни връзки.

Набиват лявото крило. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
1836 0

Водещи новини