Започва обновяване на детска градина "Родина" в родопското село Устина

  • 20 октомври 2020 09:53

  • 407
  • 0
Започва обновяване на детска градина "Родина" в родопското село Устина
© Pixabay

С официална церемония започнаха строителните работи в детска градина "Родина" в село Устина, община "Родопи", като символичната първа копка направиха кметът на общината Павел Михайлов и кметът на селото Нели Бундева.

Това е един дълго чакан ремонт и се радвам, че днес вече дейностите по проекта започват. Нашите деца заслужават да се обучават в по-красива и комфортна среда, каза в обръщение към жителите на селото Михайлов.

Той подчерта, че това е поредният строителен обект на територията на общината, но е първият, свързан с образователната инфраструктура. Кметът на общината пожела "работата да върви с лекота, за да може децата да имат едни прекрасни условия за занимания и игри".

Ремонтът предвижда обновяване на покривната конструкция и цялостна модернизация на външната фасада на детското заведение. За строителството са осигурени над 166 000 лева. В бюджета за тази година бяха предвидени средства и за обновяване на кухненското помещение.

Кметът на селото добави, че детската градина е на повече от 40 години и до момента това е първият сериозен ремонт, който се прави в нея.

В Устина предстои да бъде изградена и модерна спортна площадка. Проектът е своеобразно продължение на политиката на общинското ръководство за подобряване на инфраструктурата по населените места от община "Родопи" и в подкрепа на спорта за подрастващите, каза Павел Михайлов.

Последвайте канала на

Novini.bg
407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини