КумуниКАКЕ

  • 14 октомври 2020 17:54

  • 12720
  • 0
КумуниКАКЕ
© Pixabay/ Колаж: Novini.bg

Ако професионалният крадец влезе в апартамента ти, отключи с шперц, прерови тайно всичко и те обере, няма да питам „крадецът защо го е направил?“ Защото знам ЗАЩО.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Но, ако ти си оставиш вратата на апартамента широко отворена и заминеш на море, ще те питам защо го правиш? 

Помисли върху това, докато четеш нататък… Ще се върнем на него след малко. 

***

Думата в заглавието е измислена. Използвам я, за да опиша това, което се случва с мозъците на горките потребители на новини днес. Имам и още една: „инфоКАКЕ“. 

Думите „комуникация“ и „информация“ са познати на всички. Втората част идва от думата „букаке“. И аз нямам никакво намерение да ти обяснявам какво означава. Приемам, че или знаеш какво е, или сам ще си провериш и ще разбереш. Продължаваме нататък. 

Това, което се случва с облъчването ви, не само с фалшиви новини, но и с откровени тъпотии, е нещо като информационно и комуникационно букаке. Най-интересното обаче е очевидното ви съгласие това нещо да се случва с вас. Вероятно ви харесва. Защото няма по-лесно нещо от това да го избегнете. Аз, например, ако прочета новина, в която още в началото видя чутовна тъпотия, която е анти-логична, анти-здравия разум, анти-елементарното усещане за баланс в природата, анти-познанията ми за света, които имам още от втори и трети клас, анти-логиката, която е присъща и на малките деца…

… тогава просто ще натисна малкото червено хиксче в горния десен ъгъл на екрана. Или ще изхвърля вестника в боклука, без да съжалявам за стотинките, които съм се излъгал да дам за него. 

Много от вас обаче, захапват до сливиците тъпотията, която им се сервира. Но, по-лошото е, че след това ходите и „сеете“ мъдрости и поучавате другите (и децата си), използвайки тъпотията, която сте прочели, като „източник на информация“. 

Не малко медии използват шок-съдържанието, за да ви привличат. Като ви научат, че на страниците им се четат „шокиращи разкрития“, вие се връщате за още. Без капчица критично мислене. Извънземни, 5G-конспирации, рептили, маските ви убиват, ново турско робство… Всичко, всичко, на всяка цена, само и само, за да се върнете да ги четете отново. 

По същия начин разни търгаши, било то лекари дори, хвърлят гръмки думи в ефир наляво и надясно и ви зарибяват. Правят си реклама. А истината… истината не е приоритет за тези хора. Тя не е доходоносна. Гръмките брътвежи, нагло наречени „истина“, са техният бизнес. 

Доц. Мангъров след контакта си със заразения Георги Любенов: Няма да си правя никакъв тест! Вие добре ли сте?

***

Има един човек, на който не му бяхте и чували името преди пандемията – доц. Мангъров. След редица негови гръмки включвания, стана много популярен. Той е лекар. Лекарите имат клиенти. Но ги наричат пациенти. Пациентите, както и клиентите, са известни с това, че носят пари. Най-вече и преди всичко. Колкото по-популярен си, толкова повече те търсят, колкото повече те търсят, толкова повече печелиш. Кое не ви е ясно? Да ви го нарисувам освен…?

Имаме РЕКОРДНИ стойности, РЕКОРДЕН БРОЙ ЗАРАЗЕНИ. Но имаме и един доц. М, който най-безотговорно ви съобщава, че всичко е „пресилено“ и да не се тревожите. И, понеже ви се иска да му вярвате, му вярвате. 

Телефонните измамници работят на същия принцип. Само казвам. 

Ето сега си спомнете двата абзаца, с които започнахме този текст. За крадеца и жертвата. Крадецът е ясен защо го прави. Но ти… ти защо си остави апартамента с отворена врата и замина за море? Ти защо се връзваш на елементарни номера? Защото ти се иска да е така? Ти… на пет годинки ли си, извинявай? 

Доцент М и тези като него са ясни. Те си имат план и си го следват. Но реакциите на хората са плашещи. Чета, с ужас чета, че те са съгласни с него и го възхваляват – като ЕДИНСТВЕНИЯТ, който разбира, единственият, който е прав…

Значи—всички световни експерти и СЗО са тъпи и са се наговорили, лъжат ви, но има един доцент М, който казва истината. И то, просто по стечение на обстоятелствата, тая истина, колкото и тъпо да звучи, просто съвпада с това, което ви се иска да чуете… И вие не се усъмнявате даже за секунда? 

Може би пък… може би Дарвин е бил по-прав, отколкото предполагахме… 

В коментари под материалите за COVID-19 се появяват мнения на „разбирачи“, които твърдят, че умрелите намалявали, какво толкова сме ги били занимавали с тая болест, писнало им да четат за нея…

Кой ви каза, че са намалели? Защото статистиката, напук на вашата псевдоинформация, сочи, че има рекорд и на заразените, и на умрелите. 

А „красотата“ на науката, фактите и истината са, че студено и хладнокръвно, без грам емоция, те просто съществуват и се случват. И не им пука дали вярвате в тях или не. На науката не ѝ дреме дали вярвате в нея – когато пробиете дупка в лодката, потъвате и се давите. А личните ви вярвания не значат нищо. 

На фона на тази зловеща статистика, доцент Мангъров заявява това: „Все едно жена да е правила секс и след 2 дни да си пусне тест за бременност“. 

И вие му се радвате. И аплодирате. Ехееее, ма какъв е добър и смел, а!

За съжаление, COVID-19 не засяга мозъка. Тогава щяхте да сте в безопасност. Поради същата причина, поради която и доцент Мангъров няма нужда да си прави тест за бременност – липсва ви основният орган, който да бъде засегнат от влиянието. 

Много е показателно, че хората му се радват на Мангъров, защото (не мога да повярвам, че това може да е причина, но…), видите ли, „той не си сменя мнението и позицията“. 

Така ли…

 

Много бързо забравяте. 

...

И най-много се жалват горканчовците, че ги били депресирали новините за COVID-19, световният заговор бил с цел да ги дестабилизира емоционално и психически… 

Първо: според мене тоя кораб отдавна е отплавал, като за начало; и второ: ако живеехте по време на бомбардировките над София, какво щяхте да измислите за мрънкане? „Стига с тия предупреждения за бомбардировки бе! Само сирени, само чудеса! Писна ни! Само в стрес живеем! Спрете! Бомбардировки винаги е имало, винаги ще има! Стига само ни предупреждавахте и плашихте!“ 
 

Доц. Мангъров за COVID-19: Все едно жена да е правила секс и след 2 дни да си пусне тест за бременност

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Александър Томов
12720 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини