Проф. Антоанета Христова: Европа не може да ни реши проблемите

  • 06 октомври 2020 08:17

  • 437
  • 4
Проф. Антоанета Христова: Европа не може да ни реши проблемите
© Кадър - БНТ

Не можем да очакваме Европа да ни реши проблемите. Тя изпраща политически послания, но те могат да бъдат приети или не. Вчерашните дебати  разочароваха всички, които са им отдавали повече тежест от колкото имат, и повече, отколкото позволява да имат. Управляващите в момента са силно притиснати от хората на улицата и изпълняват част от исканията им. Стигаме до един етап, в който разума вероятно ще надделее. Винаги ще има недоволни, а влизаме в един етап на нестабилност за България в следващата една година. За да няма недоволни - то трябва да се активират най-голям брой избиратели. Това заяви проф. Антоанета Христова, политически психолог, в ефира на БНТ по повод дебатът в ЕП за върховенството на закона у нас.

"Един дебат е удовлетворяващ, когато имаш представителност от двете страни, време, така че да се получи цялостна картина за ситуацията. Дебатът беше кратък, определени хора имаха право да се изказват по минута и половина и по естествен начин тези аргументи се превърнаха в политически", обясни тя. 

Антоанета Христова: Все още ГЕРБ са без алтернатива

"Трябва да стигнем до успокоение и разумен дебат у нас. Лошото е, че от една страна управляващите са притиснати от хората на улицата и се съобразяват с част от техни искания, а от другата страна беше заложена мантрата да няма диалог", категорична бе тя.

Според проф. Христова няма да има стабилност в България в близката година и половина.

"БСП в момента е влязла в протеста, тя е на улицата, а трябва да влезе в политическото си поведение като опозиция в парламента, иначе няма да има диалог. Този протест не е извървял нито една крачка от гражданския протест. Той отрича диалога", каза още тя. 

"Трябва да има дълбок анализ на случващото се. У нас има недоверие в левицата и десницата, а когато има толкова голямо недоверие, значи има системен проблем", обобщи проф. Христова.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
437 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
баба гицка

2020.10.06 | 09:23

2
НИКОГА В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ Е ЖИВЕЕЛО ПО ДОБРЕ ОТ СЕГА - НИКЪДЕ ПО ЗЕМЯТА НЯМА ДРУГ НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ - ВСИЧКО ЩЕ Е РАЗРУХА ОТ ТУК НАТАТЪК - БОГ ЩЕ ИЗПРАТИ НАКАЗАНИЯ, ЗАЩОТО СТЕ ТЪПИ И ЗЛИ И АЛЧНИ
До "баба гицка"

2020.10.06 | 11:14

4
Няма да си жива да видиш като стане това, дрът ковчег вмирисан! Без значение жена ли си, или мъж, който се прави на баба.
Обикновена "Пунта Мара"

2020.10.06 | 09:30

3
А,КОЙ,КОЙ,КОЙ живее ПО–ДОБРЕ?!
Пунта Мара

2020.10.06 | 09:05

1
Но ПАРИТЕ,може да СПРЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини