Разчистват стари коли в "Триадица"

  • 01 октомври 2020 14:06

  • 969
  • 4
Разчистват стари коли в "Триадица"
© Pixabay

В столичния район „Триадица“ започна разчистването на изоставени автомобили. Това съобщиха от местната администрация.

Обходени бяха терените около жк. “Гоце Делчев“ и жилищна група „Южен парк“. Вдигането на излезлите от употреба коли става в присъствието на комисия с представители на районната администрация, 4 РПУ, Столичен инспекторат.-район „Триадица“.

Всички стикирани до момента изоставени автомобили в района вече са вдигнати, районната администрация започва издаването на нови заповеди за принудително преместване.

До края на година подобни акции ще има и в други столични райони, един от които "Изгрев".

Последвайте канала на

Novini.bg
969 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Валя Асенова

2020.10.01 | 15:37

4
Старите коли който не са изправни пред блоковете стоят на паркинг и заемат много място. Хубаво е че ги събират от улиците и паркингите, но трябва да им свалят всички годни части и аксесуари както и купето. Трябва да има магазин за авто части на ретро автомобили. Много колекционери се нуждаят от ретро авто части. Кметството трябва да помага на този бизнес.
Пешо чикагото

2020.10.01 | 15:24

3
В САЩ има сервизи който възстановяват ретро автомобили. Купуват ги на безценица и след гато ги възстановяват ги продават на много високи цени. В България може да се направи същото. Като в музейте бъдат подбрани редки и изправни автомобили. Властите в страната трябва да вземат отнушение по този въпрос и да не пречат за откриването на музей. Дори трябва спешно да им помагат. По света има стотици колекционери който имат десетки и стотици ретро автомобили. В страната ни трябва да се обединят колекционерите и да направят най известния музей в света с много запазени ретро автомобили.
Янаки Петров

2020.10.01 | 15:05

2
Фирмите които изкупуват стари коли за отпадъци, ще трябва да събират годните авто части и да се продават на колекционери. Дори могат да се свържат с хора който искат да направят ретро музей на стари автомобили. Всяко начало е трудно, но трябва и съвета да помогне на предприемчивите любители на ретро колите за музей. Дори в началото колекционери на ретро автомобилите могат да ги държат на съхранение в халето където ще бъде бъдещия музей. Към бъдещия музей трябва да има сервиз който възстановява старите автомобили и бъдат боядисвани с хубава боя. Колите който ги вдигат от съвета и полицията трябва да бъдат съхранявани в някое хале за да не гният на открито и да не бъдат обект на вандалщина. Така от нищото ще се съчетае полезното с приятното.
Георгиев

2020.10.01 | 14:43

1
От старите автомобили може да се направи ретро бизнес. В халетата на Кремиковци който са празни и не се използват, може в тях да се направягт ретро музей на стари коли и да се продават резервни части за тях. Така ще бъдат възстановени много стари модели автомобили и ще има резервни части за тях. След като бъдат възстановени и някой разглобени, кои части са негодни ще са за вторични суровини. Тогава който марки автомобили липсват може да бъдат закупени и да обогатят марките автомобили. Най много ретро автомобили има в Куба и съседните и държави. От там може да се закупят възстановени редки модели коли. Ако музеят се ръководи от хора с много любов към ретро автомобилите, може да се превърне в най известния в света и да бъде символ на страната ни.

Добави коментар

Водещи новини