Спад на инцидентите по основните пътни артерии в страната през лятото

  • 30 септември 2020 16:34

  • 205
  • 0
Спад на инцидентите по основните пътни артерии в страната през лятото
© Pixabay

Като позитивна тенденция може да отчетем, че през летните месеци има съществено намаление на инцидентите по основни пътни артерии в страната. Това каза заместник-председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Анжелина Тотева след края на учението по безопасност на движението, организирано от областната администрация в Разград, предаде БТА.

По пътя Русе - Варна до края на септември има регистрирани 47 пътни инцидента, с един загинал и 13 ранени. По думите на Тотева в сравнение със същия период на миналата година произшествията по този път са намалели близо два пъти, а броят на загиналите - пет пъти. Същата тенденция има и по направлението Дуранкулак - Бургас, като регистрираните катастрофи са два пъти по-малко спрямо 2019 година, без нито един загинал. Спад на пътния травматизъм е регистрирано и по направлението Русе - Маказа. От началото на годината по този път са настъпили 275 ПТП-та, с 97 по-малко в сравнение с миналата година. Загиналите са петима, със седем по-малко в сравнение с 2019 година. Броят на ранените е 105, със 71 по-малко спрямо миналата година, каза още Тотева. Тя изрази надежда, тенденцията за намаление на тежките пътни инциденти по пътищата в страната да е трайна.

Тревожни данни за броя на тежките катастрофи с деца

Анжелина Тотева поздрави областния управител на Разград Гюнай Хюсмен за инициативата да бъде проведено толкова мащабно и добре подготвено учение по безопасност на движението. Много е важно да се разиграват такива проигравания, защото те дават възможност да се провери степента на реакция и координация между всички институции, коментира зам.-председателят на държавната агенция. Областният управител Гюнай Хюсмен от своя страна благодари на всички участвали институции за доброто взаимодействие и перфектната организация.

В учението за реакция при тежка катастрофа с пострадали и загинал участваха служители на полицията, пожарната, спешна помощ, БЧК, прокуратурата, сектор "Специализирани оперативни дейности" към РДПБЗН-Русе, представители на областната и общинска администрации. Инцидентът бе разигран на пътя за жп гарата, в участъка до разклона за село Стражец.

Последвайте канала на

Novini.bg
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини