Военнослужещи от Военноморските сили бяха отличени за изпълнение на задачи в помощ на населението и за проявена гражданска доблест

Военнослужещи от Военноморските сили бяха отличени със заповеди на  министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов за активно участие при изпълнение на задачи в помощ на населението в зимни условия, обезвреждане на боеприпаси, транспортиране на пациенти за спешно лечение, както и за проявена гражданска доблест при спасяване на човешки живот. Наградите връчи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов днес, 29 септември, на церемония в  Щаба на Военноморските сили.

С наградни знаци „За доблестна служба“ - за офицери бяха наградени капитан III ранг Красимир Дамянов и капитан Атанас Георгиев от военни формирования 28 580 и 36 940 в гр. Варна. Те бяха отличени за проявен висок професионализъм при изпълнение на задачи в помощ на населението.  

За активно участие в изпълнението на задачи в помощ на населението и проява на гражданска доблест при спасяването на човешки живот с предметна награда сувенирен нож „Манлихер“ бяха наградени капитан Христо Радкев и капитан Хараламби Сертев от военно формирование 36 940 - Варна.

С предметна награда „Морски сувенир“ беше награден старши  лейтенант  Николай  Николов от военно формирование 54 830 – Варна за проявена бдителност, гражданска доблест и психическа устойчивост. Тези качества  старши лейтенант Николов проявява при спасяване на човек от удавяне.

На церемонията присъстваха командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личният състав на Щаба на ВМС.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет