Мария Капон: Заплатата трябва да стане 650 евро

  • 23 април 2012 08:00

  • 1152
  • 3
Мария Капон: Заплатата трябва да стане 650 евро
©

„Ще работите за това заплащането да бъде не на месец, а на час – по 8 лв. В деня на Земята заявихме, че ще стъпим здраво на земята. В България хората живеят на ръба“, каза пред Нова телевизия Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, председател на Единна народна партия.

На въпрос кой ще плаща тези пари тя отговори, че това няма да стане днес или утре. „Това е една програма за 5 години напред. Така ще възродим икономиката, която сега е в колапс. Бизнеса трябва да плаща на хората достойно. Говорим за след 5 години и тогава заплатата трябва да е 650 евро. Ако това не стане, това ще е трагично“, каза Капон и допълни, че хората живеят на ръба.

Според нея стандартът трябва да се покачи. „Качеството на жито трябва да е европейско, да ядем качествена храна, за да може да си изравни качеството на живот и най-бедните и най-богатите региони. Затова Европа дава пари по европрограми. Това ще помогне и за миграцията“, допълни председателят на ЕНП.

„Увеличаването на акциза на дизела е огромен проблем. Но ние можем да не приемем тази рамка. И сега има разлика в акцизите“, категорична беше Капон. „Какво стана с горивата – от 1,80 стигнаха 3 лв. Говорим не за европейски нива, а за повишение у нас. За мен е странно как правителството с лека ръка гледа на това което се случва - въпреки становището на КЗК че има картел. 20 г. чакаме да получим това решение. В страната има пълен монопол на няколко фирми, които купуват от рафинерията и препродават. Защо няма либерализация, кой има интерес от него? Акцизът не се е увеличил от 1, 80 лв. до 3 лв., категорична беше тя.

Според нея Сребърният фонд не трябва да се пипа. На въпрос ще има ли политически последствия за Симеон Дянков Капон отговори, че най-добре е да се пита Бойко Борисов. „Той решава кой ще наказва. В тази криза се дават пари стадион. Добре че хобито на министър-председателят не е голф или яхти“, каза тя.

Последвайте канала на

1152 3

Коментари 3

Добави коментар
ДО КОГА

2012.04.27 | 08:18

3
Когато в хората има поне и малко финансов ресурс, самите те ще започна да живеят по-добре като започнат сами да си добиват част от храната. Селата няма да пустеят както сега. Мангалите няма да правят каквото си искат. Точно на тях трябва да им се забрани да имат повече от 1 дете иначе какво става. Те се множат както зайците, а за то плащаме ние нормалните хора като ги хрантутим. То се видя, че не искат да се интегрират. До тука беше с моркова, а след това започваме с тоягата. За почасовата ставка дай боже. Такава трябва да има за всякакъв вид дейност която се предлага дори и за държавната администрация. Има много да се прави щом политиците ни проспаха последните 20 години. Време е да се започне създаването на национална стратегия за икономическо развитие, закон за това, механизъм, структура, апарат който да прави така, че нещата да се случват, план и срокове и т.н..
brrr

2012.04.23 | 22:21

2
korumpiran slon kapon
magi

2012.04.23 | 13:46

1
Gospojo zashto si mislite che v EVROPA qdem kachestvena hrana ,qdem hrana kato v BULGARIA samo che plashtame po malko ,zasramete se i ne lujete naroda

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини