Доц. Михов обяви какви предимства ще има за желаещите да влязат в казарма

  • 25 септември 2020 18:04

  • 1709
  • 7
Доц. Михов обяви какви предимства ще има за желаещите да влязат в казарма
© Кадър: бТВ

Доброволна казарма е много популярен и неточен израз. Подготовката за отбраната на страната е въпрос на дълг и чест за всеки български гражданин. Ето защо въвеждаме военна предмет по подготовка и образование в гимназиите, военна подготовка за студентите, която ще е на доброволен принцип, и накрая 6-месечна доброволна казарма за всеки желаещ. Това сподели в студиото на Лице в лице по bTV народният представител от ВМРО доц. Милен Михов.

,,Всеки студент, който избере военна подготовка, ще получи след това званието офицер от резерва, като държавата ще покрие част от неговата издръжка от редовното му следване'', посочи още депутатът от ВМРО.

Депутатите приеха на първо четене да се въведе доброволната казарма

Тази доброволна казарма е необходима заради сериозните предизвикателства от една страна и от друга неокомплектоването на армията ни, тъй като в момента нямаме достатъчно брой хора, които са преминали военна подготовка, уточни той.

Каракачанов: Всеки български гражданин трябва да има възможност да премине доброволна военна подготовка

Ако един български гражданин до 40 години реши да постъпи доброволно в армията за шест месеца, той ще получава заплащане като на редови войник, ще получава храна, облекло и настаняване. Условията, на които ще трябва да отговаря, ще са като за обикновените войници – физическа годност, чисто досие, средно образование. Искам да кажа, че в последните години интересът към кадровата военна служба е нараснал и в момента за едно място се конкурират десетки кандидати. Така че очакваме около 600 младежи да преминават подобно обучение всяка година, заяви в заключение доц. Михов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1709 7

Коментари 7

Добави коментар
ф

2020.09.25 | 22:17

7
Последният коментиращ-НАЙ-ТОЧНО,ОПИСВА,ПРЕРАЗКАЗВА,ЦЯЛАТА КАРТИНА,В РОДНАТА КАЗАРМА.В ПЪТИ ПО-ТЪПИ,ИЗЛЕЗНАХМЕ.
йокин

2020.09.25 | 22:13

6
Какво,предлагат:храна-миризливо сиране,обувки-водата близа от всякъде,а''майката'',на ротата,вика нали излиза,бегом,в строя,за настаняването,не ми се говори.Отбих,дълга си 74-76г.
Ох

2020.09.25 | 19:55

5
И кои ще пазим ако стане война политическият елит първи ще изчезнат по имотите си в чужбина. В белите държави армията е платена. Привелегиите са много . Рано пенсиониране магазини за военните които са със пъти по евтини безплатно здравеопазване и след приключване на службата при пенсиониране изплащане на заплати накуп. Вие господа прочетохте ли нещо такова от изказването на господина
Боримечката

2020.09.25 | 19:42

4
Ще отида в армията, да защитавам държавата, на мутрите, ку- вите и доносниците и паричките им!?! И Д И О Т И !!!
Истината

2020.09.25 | 19:33

3
Начин за цоцане на парички ,нищо друго!
А бе...

2020.09.25 | 18:24

1
...стига с тая казарма...!Разтурихте армията и редовната наборна служба,сега след дъжд качулка,ще ми връщате нещо,което с лека ръка унищожихте...!Колкото и да се пънете-няма да е старата дисциплинирана и ефективна редовна военна служба...
Ти добре ли си е?

2020.09.25 | 19:24

2
Дисциплинирана и ефективна редовна служба? Я иди се прегледай! Всичко научихте в казармата нали? Метачи, копачи, зарзаватчии и лъскачи. Като излезем... айде по строежите или бакшиши и т.н. Нищо не се учи в тая казарма! Излизаш тъп, смачкан, гол охлюв! И цял живот те мачкат 240 олигофрена а ти мълчиш като п*тка! Щото си станал мъж в казармата, бате!

Добави коментар

Водещи новини