Започна преасфалтирането на шест улици в село Първенец

Община "Родопи" започна преасфалтирането на шест улици в село Първенец. Началото беше дадено с церемония по "Първа копка" на улица "Петър Берон" в присъствието на кмета на общината Павел Михайлов и кмета на селото Ренета Плевнелиева.

Участъкът, който ще бъде рехабилитиран е с обща дължина 540 метра и за него са осигурени малко над 340 хиляди лева от бюджета на общината. Ремонтът предвижда полагане на двупластов нов асфалт, подмяна на тротоарната настилка и смяна на старите водопроводни тръби с нови. С нов асфалт ще бъдат улиците "Васил Коларов", "Пролет", част от "Петър Берон", които са в района на училището. Ремонтните дейности ще наложат и временна организация на движението, като срокът за изпълнение е два месеца.

Асфалтираха ул. „Св. Кирик“ в асеновградския квартал „Горни Воден“

С още 400 хиляди лева ще се реконструират и улиците " Христо Смирненски" , "Победа" и "Кубрат". Ремонтът започва до дни, като най-дългата отсечка е 260 метра и за нея са осигурени 150 хиляди лева.

Кметът разкри още, че предстои да бъде изградено и спортно игрище в двора на училище "Св.Св. Кирил и Методий", както и изпълнение на канализацията в квартал "Терасите" в селото.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет