Пламен Бобоков нападна КРИБ в опит да се защити от прокуратурата

  • 24 септември 2020 12:55

  • 3382
  • 3
Пламен Бобоков нападна КРИБ в опит да се защити от прокуратурата
© Булфото

Обвиненият в търговия с влияние и участие в престъпна група Пламен Бобоков се опита да използва най-голямата  работодателска организация КРИБ като собствена адвокатска кантора, пише Блиц.

Няма как по друг начин да си обясним снощните му твърдения срещу Конфедерацията на работодателите и индустриалците пред колегите от mediapool. Бобоков отново се изкара жертва и репресиран от прокуратурата, подобно на други обвинени в тежки престъпления бизнесмени като Миню Стайков и Николай Банев. Предишната подобна медийна изява на Бобоков бе пред bTV. 

Намалиха гаранцията на Пламен Бобоков от 1 млн. на 10 000 лв.

"Той (Бобоков) е признал, че съществува задкулисие и той участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици медии да купуват политици и партии, за да продължават да крадат безнаказано, а хората да живеят бедно", каза по този повод главният прокурор Иван Гешев.

Пламен Бобков в съда (снимка - Булфото)

Разкритията на полицаи, следователи и прокурори за схемите за незаконни отпадъци и обвиненията, които повдигнаха след тях на Бобоков, брат му Атанас и зам.-министъра на екологията Красимир Живков, явно са оказали своето въздействие върху привлечените към наказателна отговорност лица. Главният прокурор Гешев посети лично Червен бряг, където разследващите се натъкнаха на ями, пълни с отпадъци, за които намекват, че са от завода за акумулатори на Бобокови - "Монбат". 

Приключи огледът в землището на с. Рупци, откритият загробен опасен отпадък е 210 тона

Сега същата тази фирма "Монбат" и нейните собственици заявяват, че напускат КРИБ, защото работодателската организация не ги е защитила. Тази теза поддържат и медиите на Иво Прокопиев, които, откакто той не е председател на КРИБ, не спират да критикуват Конфедерацията на работодателите и индустриалците.

Интересно защо Пламен Бобоков не твърдеше тези неща, когато КРИБ му е помагала активно с писма и референции за правене на бизнес в множество държави. Тогава Бобоков по всякакъв начин се възползваше от авторитета на КРИБ и гордо позираше на пролетните балове редом до нейния председател Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава и министър-председателя Бойко Борисов, когото не спира да напада, откакто прокуратурата  му повдигна обвинения. 

Кирил ДомусчиевКирил ДомусчиевГ-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в град София. Г-н Кирил Домусчиев притежава и Пламен Бобоков (снимка - Булфото)

КРИБ е доказала през годините, че е организация за сериозни и честни бизнесмени и представляваните от тях компании. И ясното доказателство за това е, че обединява над 12 000 компании, колективни и индивидуални членове. Фирмите, които членуват в КРИБ, произвеждат три четвърти от БВП на България и дават работа на близо 1 милион български граждани. Организацията е спечелила международен авторитет и е дала да се разбере, че защитава интересите на българския бизнес, а не частни корпоративни интереси на лица, които са клиенти на прокуратурата. 

Бойко Борисов и братя Бобокови (снимка - Булфото)

Последвайте канала на

Novini.bg
3382 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Винету

2020.09.24 | 20:27

3
За всички боклуци Борисов знае. Дори и за италианския боклук по телевизията се изказа че ще внасяме боклук от Италия. Бобоков е бушон като Цветан Василев обвинен за грабежа на пирамидата КТБ. Така правят в паралелната държава. Дори можеше да поставят ултиматом на Сърбия за членството и в ЕС, ако не ни върнат Василев. Но мутренската държава не смее да е в България защото ще натопи много негови съучастници.

2020.09.24 | 13:41

2
Бобоков е от назначените милионери
Ох

2020.09.24 | 13:08

1
Крип е организация на БКП крадците . Всички браншови организации в България са на БКП . Всяко производство от хляба до кърфицата са на БКП

Добави коментар

Водещи новини