Брокери менте заляха пазара на имоти

  • 22 април 2012 14:16

  • 5047
  • 12
Брокери менте заляха пазара на имоти
©

Брокери-менте обявяват несъществуващи апартаменти, а след това злоупотребяват със своите клиенти. Това накара Националното сдружение за недвижими имоти да настоява за закон, който да премахне измамниците от пазара.

Около 20% от сделките минават през посредници, които не са способни да проверят дали жилището, което клиентът купува, е безпроблемно. Често това са брокери, които нямат собствен офис и не държат да останат дълго на пазара. Тези, които работят, за да създадат име в бранша, казват, че чуват за злоупотреби и при наемането на жилища.

Пред БТВ от сдружението разкриха няколко начина, по които могат да се разпознаят подобни брокери.

„Когато видите агенция, която е с малко оферти, когато видите, че е със съмнително евтини оферти, често зад нея се крие човек, който е готов да ви обслужи на всяка цена по най-лошия възможен начин", каза Георги Павлов от националното сдружение.
За да не се руши имиджа на всички брокери, експертите в бранша предлагат със закон да се създаде регистър в интернет, където всеки потребител да може да провери дали даден посредник има необходимия образователен ценз и квалификация, за да работи на пазара.

Последвайте канала на

5047 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2014.07.25 | 22:32

12
Дрън ,дрън , като имаше работа никой не се оплакваше ,сега като намаля ще се изядем.Големите искат да се освободят от по-малките кантори. Какъв ценз трябва да имаш за да разбереш че, някой строеж е незаконен по силата на фалшифициран министерски подпис.Какво са виновни брокерите продавали апартаменти в "зЛАТНА ПЕРЛА"Какво значи малко оферти ,колкото по- голям брой оферти имаш толкова е по трудно да си направиш за всяка от тях юридическите справки. Каква е гаранцията ,че многото оферти не влекат и много фалшификати.Проблема не е в брокерите а в клиентите, които вървят със размножени документи и ги оставят във всеки срещнат офис, други пък излизат с номера : ТИ МИ НАМЕРИ КУПУВАЧ ПЪК ПОСЛЕ ЩИ ГИ ДАМ. Относно така наречените "КРЕВАТНИ БРОКЕРИ "които сключват сделки в кафенето и не плащат данъци ,даже нямат и фирма съм съгласен, да се шутират, защото петнят името на професията ,не че такива които са от уж регистрирани офиси не го правят като действат некоректно и спрямо колеги и спрямо клиенти. Много ще е труден за създаване този закон. Но относно тарикатлъка на българските купувачи и продавачи се съмнявам дали ще можем да се справим , а това енай-важното.
ani

2012.04.24 | 22:22

11
аз не съм брокер и никога не бих използвала услугите на такъв. Купих си апартамент, после го дадох под наем без тяхната помощ и без допълнителни и безмислени такси и комисионни. Сама си проверих имота за тежести и възбрани и мисля, че всеки който желае може да го направи. Никога не бих платила на някой да ми свърши работа, която мога да направя и сама.
654332

2012.04.23 | 23:21

7
Много лошо! Не уважавате труда на другите. Понеже всички българи разбират от всичко сме на това дередже! Пожелавам Ви успех и при следващите ви дейности - производство на плодове, зеленчуци, хляб, колбаси, месо, мляко и въобще всичко свързано със самозадоволяването! Както едно време при др. Тодор Живков.
ОТГОВОРА

2012.04.23 | 19:03

4
ами да си поставяме диагнозите и да се самолекуваме тогава! като гледам колко си самонадеяна, цяло чудо е как не си изгоряла!!!

2012.04.24 | 22:21

10
Бактън от платени журналисти!!! Не съм брокер и в моя бизнес брокерите по-скоро пречат, отколкото помагат, но признавам, че тази статия е пълна манипулация!!! Между другото коментарите до тук, като че ли напълно изчерпват онова, което може да бъде казано по темата. Какви брокери менте, какви глупости?!? "Брокер" означава посредник, и всеки може да реши за себе си, дали се нуждае от такъв или не.Оттам нататък, в случай, че решите да ползвате такъв, всичко зависи от неговата добросъвестност, а не толкова от компетентност(В крайна сметка брокерите не са специалисти в конкретна област, нямат специфични познания и всеки грамотен човек може да върши тази работа).В този смисъл може да има доктори, инженери, адвокати и т.н. менте, но не и брокери!Проблемът е, че в тази държава има правоимащи, които могат да правят някакъв бизнес. И са достатъчно мощни да прокарват закони и наредби в техен интерес(налагайки платен регистър от някаква измислена камара на брокерите?!?), както и да манипулират общественото мнение с платени статии като тази.
Ани

2012.04.23 | 23:21

9
В отговор на 6-ти номер - да сравняваш лекарската професия с тази на агент на недвижими имоти е просто смешно, не съм изгоряла защото знам какво трябва да направя да не изгоря. А да не говорим, че е бъкано от недостроени кооперации или чакащи акт 16 - 16 години, чийто апартамети са продадени от БРОКЕРИ. Зa под номер 8 се отнася същото. Уважаеми господин Брокер, аз уважавам всяка една професия, и всеки един човек, който си изкарва парите с честен труд, но бихте ли ми обяснили, как става това със спешното продаване на апартамента ми????? Ако някой го хареса и иска да го купи има ли значение дали ще звънне лично на мен или ще се свърже с мен чрез Вас? Как въздействате на хората да купят точно "ТОЗИ" апартамент, защото се продава спешно???? Ами извинявам се ама ако нещо не ми хареса ама никой не е в състояние да не убеди в обратното. То и за Вас в случая незнам дали има някаква изгода, освен комисионната, но ако се чудят дали да вземат по-скъпия или моя естествено, че ще направите всичко възможно да купят скъпия. Там комисионната е по- тлъста.
Мен

2012.04.23 | 23:18

5
Божичко, колко много ненужни глупаци има щом скачат на жената от пост #3, че видите ли, как така щяла сама да върши работата, вместо да даде тройно или по-добре петорно повече пари, нерви и време на някой кърлеж (в статията споменаван като брокер, посредник и подобни никому ненужни занимания)... Вие сигурно сте обучили куче да отваря хладилника и да ви носи бира. Тъпунгери ненужни.
БРОКЕР

2012.04.23 | 23:21

8
ДА БРОКЕРИТЕ СА НЕНУЖНИ ДО ТОГАВА ДОКАТО НЕ ВИ СЕ НАЛОЖИ ДА ПРОДАВАТЕ НЕЩО СПЕШНО ЗА ДА ОТЪРВЕТЕ КОЖАТА Я ОТ БАНКА , Я ОТ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ, Я ОТ ДАНЪЧНИ И ТОГАВА ПАДА ГОЛЯМОТО ОБИКАЛЯНЕ ПО ОФИСИТЕ ЗА ДА ПРОДАДЕМ ДАДЕН ИМОТ ХЕМ БЪРЗО ХЕМ НА ПО- ВИСОКА ЦЕНА , ЗАЩОТО ОПИТИТЕ ДА СИ ГО ПРОДАДЕТЕ САМИ ПО ИНТЕРНЕТ СЕ ПРОВАЛЯТ , А ПЪК ОБЯВИТЕ ПО ВЕСТНИЦИТЕ УДРЯТ ЯКО ПО ОТЪНЕЛИЯ ВИ ДЖОБ, ТОГАВА СЕ НАДЯВАТЕ НЯКОЙ БРОКЕР ДА СИ ДЪРЖИ ПОД МИШНИЦАТА КУПУВАЧ ,ХЕМ БОГАТ ,ХЕМ ГЛУПАВ ЗА ДА ВИ КУПИ КАЛПАВИЯ ИМОТ ОТ ДНЕС ЗА ВЧЕРА, И МУ ОБЕЩАВАТЕ КАКВИ ЛИ НЕ КОМИСИОННИ ,ДОРИ НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ИМА КВАЛИФИКАЦИЯ ИЛИ НЯМА. ТА ТАКА УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ,ТОЗИ ВИД ПОСРЕДНИЧЕСТВО ВЕЧЕ Е УТВЪРДЕН В БЪЛГАРИЯ ,ТОВА ,ЧЕ ИМА МЪРШИ ИМА ГИ НАВСЯКЪДЕ , ДОКТОРИ ,АДВОКАТИ, ДОМАШНИ МАЙСТОРИ ,СТРОИТЕЛИ ....... НО ТОВА НЕ ВИ ДАВА ПРАВО ДА СЛАГАТЕ ВСИЧКИ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ И ДА ОБИЖДАТЕ ПРОФЕСИЯТА ,В КРАЙНА СМЕТКА ПРАВОТО Е ВАШЕ НИКОЙ НА СИЛА НЕ МОЖЕ ДА ВИ НАКАРА ДА ПОЛЗВАТЕ НАШИТЕ УСЛУГИ , НО КОГАТО ИСКАТЕ САМО ДА НИ ИЗПОЛЗВАТЕ БЕЗ ДА ЗАПЛАЩАТЕ ТОВА НИКЪДЕ НЕ ДАВАТ . ЗАКОНЪТ СЕ НАДЯВАМ ДА БЪДЕ ЕДНАКВО СТРОГ ИКЪМ БРОКЕРИТЕ МЕНТЕ И КЪМ КЛИЕНТИТЕ КОИТО СА НЕКОРЕКТНИ КЪМ ТРУДА НА ДРУГИТЕ.
мм

2012.04.23 | 23:20

6
Какви брокери какъв имидж това са много нагли селяни които се опитват да те излъжат
Рентиер

2012.04.23 | 19:03

3
Статията е менте, защото положението с брокрите на имоти, което описва, е такова от 2001 г. насам.

2012.04.23 | 10:47

2
Защо не направят такъв регистър и за така наречените "журналисти", които лъжат и мамят или даже не умеят да пишат.
dragan

2012.04.23 | 08:32

1
Vie ne razbrahte li 4e cialata darjava e mente

Добави коментар

Водещи новини