Сградите на четири гимназии в Пазарджишка област ще се модернизират с европейски средства

  • 23 септември 2020 13:32

  • 207
  • 0
Сградите на четири гимназии в Пазарджишка област ще се модернизират с европейски средства
© Булфото (архив)

Четири професионални гимназии в Пазарджишка област получават средства за строителство и ремонт по проект "Обновяване и модернизация на регионална образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН, финансиран от ОП "Региони в растеж".

Днес със символична първа копка на физкултурен салон в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик беше дадено начало на изпълнението на проекта.

В приветствието си началникът на Регионално управление на образованието Валентина Кайтазова представи дейностите, които предстоят в четирите професионални училища.

1902 блока са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

В Професионална гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик ще бъде изграден физкултурен салон, външна спортна площадка, предвидено е оборудване и осигуряване на достъпна образователна среда и поставяне на външен асансьор. В Професионалната гимназия по строителство и архитектура в Пазарджик финансирането е за вътрешен основен ремонт на ученическо общежитие и изграждане на достъпна архитектурна среда в основната сграда. В Професионалната гимназия по механоелектротехника в областния град проектът е за основен ремонт на покрива на училището, изграждане на ограда на двора и спортна площадка. Във Велинград проектът ще се реализира в Професионалната гимназия по икономика и туризъм "Алеко Константинов". В учебното заведение ще се построи нов физкултурен салон,ще бъде основно ремонтирана и санирана училищната сграда, ще се оборудват кабинети с компютри, лаборатории по физика, химия и ще се обнови ученическата столова.

Всичко това е продължение на националната ни политика за подобряване на материалната инфраструктура и условията в професионалните училища. Надяваме се с това да покажем грижата си за обучението и възпитанието на нашите деца, каза Валентина Кайтазова.

 

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
207 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини