Спасена жена от COVID-19 с трогателно писмо към медиците, спасили ѝ живота

57-годишна жена, спасена от COVID-19, благодари на медиците в УМБАЛ-Пловдив.

"И за мен, както и за много хора по света, срещата очи в очи с COVID-19 изпълни сърцето ми със страх. Заболяването ми бе открито през август. Не бях в тежко състояние, но не знаех дали ще се излекувам, още повече че съм в рисковата група, при която болестта по-често води до усложнения и завършва фатално. Настаниха ме в УМБАЛ-Пловдив, където по стечение на обстоятелствата беше преминала значителна част от житейския ми път". Това сподели бивша служителка на лечебното заведение в благодарствено писмо до изпълнителния директор на болницата д-р Динчо Генев, информира Дарикнюз.

„Смятам, че постъпването ми в това отделение беше огромен шанс, защото медицинските екипи – лекари, медицински сестри и санитарки, се грижиха всеотдайно и професионално за нас, пациентите. Всички хубави думи, които искам да кажа за тях, бледнеят пред техните качества и поведение.“, съобщиха от лечебното заведение.

Дамата е впечатлена още в първите минути от постъпването ѝ. В болницата е въведена отлична организация в работата на Спешното и на отделението по Образна диагностика, както и на лабораториите, която гарантира спазването на всички хигиенни и противоепидемични мерки.

В писмото си 57-годишната пациентка посочва имената на хората от персонала, спомогнали за нейното оздравяване: „Изразявам своята голяма признателност към: д-р Данчев от отделението по Инвазивна кардиология, на когото пожелавам да постигне върхове в кариерата, д-р Махмуд от Неврология с професионалните си опит и умения, както и с неизчерпаемото си чувство за хумор, повдигаше духа и ни вдъхваше надежда за бързо оздравяване. Никога няма да забравя милите и подкрепящи думи на д-р Тодорова към болните, съчетани с необходимите медицинските познания, както и грижите на старшата сестра Григорова от Нефрология.

Ще спомена още - д-р Кузманова и старша сестра Лишева от Гастроентерология , д-р Моллова от Втора кардиология, д-р Горанов, началник на Ревматология, д-р Стоянов от Хирургия, както и медиците от отделенията по УНГ и Ортопедия. Специални благодарности отправям към акушерка Ангелова за топлото отношение и грижите.

Не на последно място благодаря на персонала на Вътрешно отделение - началника д-р Вълканова, д-р Батакчиев, старша сестра Черишарова, както и медицинските сестри Златарева и Малехунова.

Тези хора непрекъснато се изправят срещу коварната болест, смело, самоотвержено и с всички сили се борят за живота и здравето на всеки болен, независимо от рисковете, на които се излагат“, завършва благодарственото писмо. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13883

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13883

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.22 | 14:09
    Да, голяма изненада че са лекували бившата си колежка. Като започат да лекуват съшо толкова адекватно бездомниците, които след изписвнсе не носят пликчета, ще се зарадвам. Иначе благодарността към акушерката ме впечатли - не знам как точно е зачислена към ковид отделението
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет